Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow BERI arrow Otava

Otava Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Yggradsil, v ponedeljek, 05. okt. 09
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (2 glasov)
 

Vse je bilo pod oblaki.

Zaprli smo dežnike
in našli kaplje, težke kot vesolja.

Tega dne smo se zavedli,
da preprosto mora obstajati
neprekinjen tok energije
navzdol v kraljestvo.

V podobnih trenutkih
obstanemo sami
sredi neskončnega polja
in lahko dovolimo dlanem,
da drsijo po naših
odprtih laseh.

Častimo lase,
in častimo žito v vetru.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (7) KOmentar RSS
Objavil/a Bor, v 05-10-2009 19:31,
1. Otava
Če sem v Paradise lost pogrešal eno vez skozi celo pesem sem jo tu našel. In ne samo to, v teh besedah je še marsikaj. Ma ta pesem je zame vrhunska, ne znam drugega reči.
 

Objavil/a betalord, v 05-10-2009 21:18,
2. Otava
Vrhunska, praviš? Jaz vas ljudi ne štekam... ok mogoče sem res samo jaz malo deformiran, ampak jaz te pesmi sploh ne razumem. Neke naključne besede nametane skupaj, kake stopice in verzi in to očitno itak ne obstajajo več v moderni poeziji, sam ne vem no, Bor, dej mi razloži, kaj ti "občutiš" oz. kako si doživel to pesem, ko si jo prebral? Mislm kaj točno hoče pesnik povedat, kaj je sporočilo te pesmi? Tko res me zanima... mislm sej pravim, verjetno sem samo jaz čuden oz. nimam smisla za te stvari... sam bi rad slišal od nekoga, ki ga ima.
 

Objavil/a ajda, v 05-10-2009 23:16,
3. Otava
Pesem, ki bralca posrka in v hipu se pred njim pokaže slika dogajanja, ki je nit zgodbe, ki jo je avtor spletel.  
 
lp, ajda
 

Objavil/a Bor, v 06-10-2009 16:28,
4. Otava
betalord veš kako je, medtem, ko nekateri hočete rime in stopice je meni prav malo kje ima ta pesem vse to, jaz berem in sem bral vsebino in prebral sporočilo. Kaj je hotel avtor povedat in kakšno je njegovo sporočilo tega ne vem, vem lahko zase kaj vidim v tej pesmi in to je tudi lahko popolnoma nekaj drugega kot je mislil avtor. In kaj jaz vidim? Ne bom preveč razpredal, ker bi to sicer naredil že v prvem komentarju, ampak samo zate, zelo na grobo, zelo moja subjektivna razlaga; vidim moment zavedanja, da je vsak tenutek del neskončnosti in kot tak vreden več kot neskončnost sama. Verjetno ne veš zdaj prav nič več, in ravno v tem je keč , nekaterih stvari ti ne more nihče razložiti, če stvari ne dojameš ali vidiš sam. In s tem tudi ni nič narobe, ljudje smo različni. Tudi meni je včasih čudno kako kakšna pesem doživi ovacije, meni pa ni nič posebnega. In tudi meni so včasih pesmi kot sklop naključno nametanih pesmi. Ampak ta to ni oziroma vsaj ne zame. In tudi to, kdo ima "smisel za te stvari" in kdo ne torej nima nobene zveze, upam, da po tem mojem spisu zdaj to bolj štekaš :) 
lp
 

Objavil/a betalord, v 06-10-2009 17:00,
5. Boru
Mja, hvala za razlago, čeprav če sm čist iskren mi ni kaj dosti več jasno :) Pač ne štekam pesmi... neko žito na koncu, ki ga neki častimo (hm, zakaj že), nek tok energije ki gre nekam v neko kraljestvo (huh, kaj?), in tako naprej... tko, zmeden sem :) Ampak OK, sprejemam da je nekaterim všeč in da se najdejo v njej, tako kot se jaz najdem v kakšni drugi. Verjamem, da se tud ti ne bi našel v kaki moji pesmi (itak sem samo eno tu objavil), ker pač dokaj direktno pove, kar ma za povedat.
 

Objavil/a MirnaVolk, v 07-10-2009 14:28,
6. Otava
Še dobro da smo različni. Mene ne posrka vase, če lahko uporabim Ajdine besede. Pa še ne spoznam se preveč na kmetijstvo ampak žito in otava ni eno in isto ali ne? Sem pa poskusila povezati lase in žito, morda!?lp
 

Objavil/a ajda, v 07-10-2009 16:51,
7. Žito
ja, vsak ima svoj pogled na pesem in če bi se dotaknila le zadnje vrstice, kako čudovito je, ko veter boža lase, morda prav zlatorjave in ples žita, ko se veter poigrava z njegovimi bogatimi zrnji in tu je prekrasna primerjava. In če pogledaš polje, lepo posejano in spet smo pri primerjavi z lasmi, ko s prsti potegnemo črto skozi lase, tako je tudi na polju, sicer ne prsti. Nenazadnje so v pesmi tudi skrite metafore, ki jih ve le pesnik in dostikrat ostanejo pri njemu in jih ne želi deliti. Mene se je, kot rečeno, pesem zelo dotaknila in ravno to valovanje žitnih stebel, zrelosti in zrele ženskosti, ki naredi gib skozi lase ... no, še bi lahko:)
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo