Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow Posamezne pesmi arrow Skicirane podobe.

Skicirane podobe. Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Amadeus, v petek, 22. jan. 10
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (2 glasov)
 

ukradeno s peščenih ur
se zatika za zobmi
praska me po stegnih 
daj poliži mi oči

ne morem več ostati
grem dokler je še čas
za žaluzijami so vrata
res žalujem ta razvrat

razbitine ur in peska
predstava brez pretvez
opraskam se po veki
oči so brez prevez


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (8) KOmentar RSS
Objavil/a ajda, v 02-02-2010 15:25,
1. skicirka
Ne vem sicer ali te je kdaj zaneslo in odneslo v rime, a mislim da redkokdaj. In vprašam te le zakaj;). Ja, eno točko so odnesle rime, čeprav, a je to sploh pomembno, aneda? So pa besede v skicirki skrbno izbrane in vidim, da te je muza dodobra dregnila in rekla, gremo! 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Amadeus, v 04-02-2010 15:27,
2. Skicirane podobe.
Hm Ajda, ja ... rime ... ne uporabljam jih zato, ker se mojemu izrazu zdijo vsiljene, izumetničene ... mojemu dojemanju ne dopuščajo življenja ... Vse skupaj je stvar mojega izraza. Ki rim ne prebavlja. Kar pa nikakor ne pomeni, da sem kar na splošno proti rimam, nikakor ... Če so dobro uporabljene so naravnost fantastične in čudovite ... Ogromno mojih najljubših pesmi (tistih tujin, ne mojih) je izjemno subtilno in prelepo rimanih. Tako da so mi rime lahko pri drugih zelo všeč. Bolj pa me skrbi takrat, ko so rime uporabljene zgolj zaradi rim ... Ko so same sebi namen. Takrat mi je pesem v vsakem primeru zagatna. Obupna. Vsiljena. Umetna. Izumetničena. Kičasta. Ja, z rimami kar hitro padeš v neestetsko brezno. No, in moj način izražanja rim večinoma ne pozna prav zaradi tega občutka zagatnosti, neživljenjskosti, neudobja. Niso v mojem stilu. Ne maram reda. Rabim kaos in spontanost. In moje pesmi naj bi bile zato takšne. Bolj kot ne precej razmetane. Tako kot moje delovno okolje. ;-)  
 
No, Ajda, najlepša hvala za to božajočo štirico ... rime gor ali dol, ja. ;-) Vesela sem je! In hvala za lepe besede! :-) Lepo, lepo pozdravljena! :-)
 

Objavil/a okto, v 04-02-2010 23:35,
3. Skicirane podobe
Amadeus, petica za odgovor na komentar. Pridružujem se tvojemu mnenju o rimah. Odličen je prevod knjige »Odvratne rime«, britanskega pisatelja Roalda Dahla, ki jo je prevedel Milan Dekleva. Edina pisateljeva poezija za odrasle. Naj naslov ne zavede, ker je pozitivno odbit, kakor tudi vsebina njegove poezije v rimah, prevod pa enkraten. ;)
 

Objavil/a Amadeus, v 05-02-2010 14:45,
4. Skicirane podobe.
Okto ... Hvala za oceno ... in hvala za vse lepe besede. In predvsem hvala za vedno dobrodošel predlog branja ... "Odvratne rime" so mi zelo zelo zadišale, tako da jih bom v kratkem vsekakor tudi okusila. Že samo to, da ima prste vmes Milan Dekleva je znak, da gre vsekakor za enkratno knjigo. Hvala, Okto!
 

Objavil/a okto, v 05-02-2010 15:21,
5. Skicirane podobe
Pozabil sem povedati zakaj sem priporočil "slikanico" za odrasle "Odvratne rime", namreč dotika se tvoje pesmi, ker so v njej skicirane podobe junakov svetovnih pravljic, ... no več ne povem ... :) in zaradi rim. 
lp, Okto.
 

Objavil/a duovox, v 06-02-2010 15:40,
6. Skicirane podobe
Bojim se, da bodo pesmi tiste ki se rimajo postale smrtni greh...ja pesmi, ta pesem, izpoved mi ugaja takšna kot je, kratka in jedrnata 
 
Lp.
 

Objavil/a Amadeus, v 06-02-2010 23:26,
7. Skicirane podobe.
O, ne, Duovox, po mojem se motiš ... Res je da se postmodernizem otepa strogih form in izrazna sredstva išče drugod in ne v tradicionalnih prijemih kot so rime ipd., ampak tiste pesmi sedanjega časa, ki bodo sposobne izražati sodobnost z estetsko grajenimi rimami, ki ne bodo same sebi namen, bodo vedno cenjene ... V teh neurejenih in hitečih časih je ujeti neko globino, ostati življenjski in se hkrati držati "tradicije" prava umetnost. In nekaterim to odlično uspeva. Pa njihove pesmi ne živijo v preteklosti, ampak so popolnoma v koraku s časom in s svojo globino ter izraznostjo popolnoma sodobne. In prav Milan Dekleva je tipičen primer odličnega "rimanega" sodobnega pesnika. Pa še bi jih lahko našteavala. V bistvu se veliko ta "velikih" drži rim. Zato nikakor ne moremo govoriti o trendu, da bodo rime postale "smrtni greh". Vsaj po mojem ne. Rime so bile in tudi ostajajo pomembno izrazno sredstvo.  
 
Sicer pa, Duovox, če sem prav razumela ... hvala za lepo oceno moje pesmi. :-)
 

Objavil/a duovox, v 07-02-2010 08:21,
8. Skicirane podobe
Tudi sam pišem, moje pesmi se večinoma rimajo, pa žal čutim odklonilno stališče, posebno tistih, ki pišejo, osvajajo ali prevzemajo neke druge načine, ko se v pesmi izpovejo.Kakor koli že bom pisal tako tudi naprej, saj pišem tako kot čutim, čeprav sem ter tja zaidem v pripovedništvo...
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

Vse pesmi trenutnega avtorja

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo