Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow Posamezne pesmi arrow poznopomladanska

poznopomladanska Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a emily, v sreda, 05. avg. 09
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (2 glasov)
 

Bežiš v pozno pomladanski sneg
stopljen z medenino oblakov
bežiš v poznopomladanski veter
poln vonja nezrelih češenj
bežiš v poznopomladanske mite
nevedoč za umiranje senče
bežiš v poznopomladanske sanje
proč od supernove tvojega ozvezdja

Bežiš v poletje
kot da bo tišina razčistila živčevje
pomirila neznosono brenčanje neba.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (17) KOmentar RSS
Objavil/a ajda, v 10-08-2009 14:22,
1. Beg
včasih je kar dobro pobegniti, četudi od samega sebe in se nacejati tišine:). To je le moj ocvirek misli. Lepo si zapisala emily.  
 
popravi pa škratke: 
poznopomladnaski so se prikradli kar 3 x 
živčeje in neznsono,  
senča?, tu nisem sigurna 
je pa zanimivo, da preberemo prav:).
 

Objavil/a Bor, v 10-08-2009 14:54,
2. poznopomaldanksa
ja ajda glede senče je res težko rečt, a je mišljena senca, ali japonska češnja, verjetno vseeno gre za slednje. lahko pa tudi za oboje, senča dela senco...če umira senča, izginja tudi senca :)  
glede pesmi, se mi zdi, da pesem govori o begu v znano pred neznanim, beg ki je tudi oklepanje v trenutke. a čas gre in vsak beg je zaman...
 

Objavil/a ajda, v 10-08-2009 15:29,
3. senča:)
se mi je zdelo nekam znano, da je emily to senčo vpletla v pesem, mora pa biti že dolgo od tega in mislim, da si prav pogruntal in me seveda spomnil. Kakorkoli že, pomladanski, poletni, jesenski ali kateri koli ski:)), paše:) 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Neva, v 13-08-2009 12:41,
4. Poznopomladanska
Emily, daj počasi preberi to pesmico, se mi zdi, da si jo tipkala mnogo prehitro, cel kup črkovnih inverzij se ti je ponesrečilo, škoda za pesmico. 
Upam, da se še da popraviti, malo sem že pozabila kako je z objavljenimi pesmicami. Če ne gre drugače, bi morda admin pomagal. 
 
lp
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 14-08-2009 14:11,
5. Skrivenčeno
Preden odpošljete pesem, jo preberite in najdite napake. Saj se jih da razrešiti, a so neprijetne. Morda boste našli tudi druge rešitve za ubeseditev in besedilo ne bo tako krčevito. Prvi ugovor je, da prehitro rešujete težave z rodilniki: medenina oblakov, vonj ... češen, umiranje senče, supernova ... ozvezdja, brenčanje ... neba. Zveni izumetničeno. Razen tega se ne ve, ali se nanašata prvi dve rodilniški zvezi na osebo, ki beži, ali na sneg in na veter. Nisem slišal, da bi senča bila japonska češnja, senča (sencha) je vsaj zame zeleni čaj, ki se dela tudi s cvetovi japonske češnje. No, za pesem je značilno bežanje, da umira senča (karkoli že je) in da brenči nebo (simbolno - vest, metafora - božja danost). Smisel bi bil beg pred nečim, avtor naslavlja očitek na ta beg. Zdi se mi, da vas je zanesla podoba bega in tega je v prvih štirih vrsticah preveč. Pesem se začenja (smiselno) s peto vrstico. A tu so ti "poznopomladanski miti" nekako v luftu. "Nevedoč" je čisto mirno lahko "ne veš za umiranje ...". Deležniške besede so prav tako neprijetne kot rodilniške zveze. Sklep: neritmično, skrivenčeno besedilo.
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 14-08-2009 14:12,
6. Popravek
Seveda "češenj" in ne češen.
 

Objavil/a emily, v 21-08-2009 19:27,
7. poznopomladanska
upam da sem popravila vse tipkarske napake. verjetno si ne znate niti predstavljati kolikorat preberem pesem, črko po črko, preden jo dam na to stran, pa jih vseeno ne opazim. kot sem že marsikdaj omenila, disleksija pač.  
izraz senča se uporablja tudi za japonske češnje, vsaj kolikor jaz vem, res pa je, da nisem strokovnjak na tem področju. sem pa že večrat videla v raznih prodajalnah z rastlinami in sklepala da oni pa že vedo.  
o rodilnikih in deležniških besedah pa sploh ne bom govrila. prevečkrat sem bila že vključena v podobne (pomoje nesmiselne) debate.
 

Objavil/a Neva, v 22-08-2009 14:56,
8. Poznopomladanska
emily, saj tudi tebi ni treba obtičati na nivoju, ki si ga dosegla, lahko se še naučiš kako se znebi deležnikov in rodilnikov. Res je bilo veliko debat na to temo, in deležnike in rodilnike branijo ponavadi ljudje, ki nimajo občutka za jezik. Med takimi ni nobenega priznanega pesnika. 
Ti pa si nekoč zapisala, da poezijo jemlješ dokaj resno. 
lp
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 25-08-2009 21:34,
9. Cenena avto-psihiatrija
Nobena disleksija, Emily, ne delajte iz sebe cenenega avto-psihiatra. To je samozagledanost. Vsak drekec, ki vam kapne, je zlat. Zato so tudi debate o rodilnikih in deležnikih za vas nesmiselne.
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 25-08-2009 22:45,
10. In še "senča"
In še "senča". Ni sledu za japonsko češnjo, ki bi imela vzdevek "senča". Razen zelenega nefermentiranega čaja pomeni "senča" še filozofijo pitja zelenega čaja. "Senča" je ime. "Senča" je tudi vas v Ukrajini, pa judovski priimek, pa vzdevek, ki si ga lahko nalepi vsakdo - od glasbene skupine do podjetja ali programa. Kenneth Mulholland je napisal zgodbo "Sencha", ki govori o umirajoči deklici Senchi. Če opustimo "deklico", dobimo umirajočo senčo. Mislim, da je to to.
 

Objavil/a emily, v 27-08-2009 20:41,
11. senča ali ne
o tem kaj senča je in kaj ni se znova ne mislim prepirat. zame bo ostala japonska česnja in če se mi bo zdelo primerno jo bom kot tako uporabljala v pesmih. 
 
in š k disleksiji: ko ima nekdo potrdilo psihologa to verjetno ni "avto-psihiatrija". ali pač?  
(naj poudarim da je vprašnje retorično. prosila bi vas, da če še kaj komntirate, komentirajte pesem. ampak mislim, da ste o njej povedali dovolj.)
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 29-08-2009 03:12,
12. Ne verjemite psihologom.
Ne verjemite psihologom. Oni vam bodo napisali tudi potrdilo, da ste nori, samo prositi jih morate. Pa ste samo površni in samozagledani. To med pesniki ni nobena napaka, kvečjemu prednost. Ob vseh prejšnjih pomanjkljivostih sem našel v pesmi še eno: "bežiš v poznopomladanske sanje / proč od supernove tvojega ozvezdja". Moralo bi biti "svojega". Hitro tecite k psihologu, da boste dobili potrdilo še za to.
 

Objavil/a emily, v 29-08-2009 09:23,
13. .
znova bi vas prosila, da če namerate komentirate moje pesmi, komentirajte pesmi. mislim, da ta portal ni namenjen žaljivim osebnim napadom.  
sicer pa hvala za popravek.
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 29-08-2009 11:32,
14. Bejžte no!
Kadar gre za pesmi, jih ne morete braniti s svojim hendikepom, to bi že morali vedeti. Nobenega popusta za to ne dobite. Potegnete ga iz rokava kot adut, ko vas opozorim na nedoslednosti v pesmi. O njih se raje ne bi pogovarjali. "Senča" in "tvoje ozvezdje" je samo malenkost v primerjavi z drugimi napakami, ki ste jih v pesmi zagrešili. Tega se ne da opravičiti s hendikepom, ampak z brezvoljnostjo do svojega pesniškega klica. Za odpravljanje napak je dobro imeti nekoga, ki gre skozi vaše besedilo in vas nanje opozori. Recimo na tisto, da se ne ve, na koga se "stopljen z medenino oblakov" (brrr, grozna gramatična kombinacija) nanaša - na sneg ali na tistega, na katerega naslavljate svoje očitke. Ali na deležnike ali na rodilniške zveze ali na odvečne in v luft štrleče verze ali besede. Bežite s tem vreščanjem o žaljivih osebnih napadih!
 

Objavil/a admin, v 29-08-2009 17:24,
15. totalno umirjenje
Totalni pesni -, umirite se. Ti komentarji so namenjeni komentiranju pesmi in NE pesnikov. Prosimo,da se bodoče držite tega pravila. Prav tako poizkusite z malo več spoštovanja do avtorjev in njihovih stvaritev.
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 30-08-2009 00:58,
16. Ja, admin, poskušam.
Ja, admin, poskušam. Preberite moje komentarje in jasno boste videli, zakaj zgubljam spoštovanje do avtorjev in do njihovih besedil. Če sem ta besedila prebral in sem se potrudil s komentarji, ki niso bili le prazno govorjenje, sem jim izkazal s tem spoštovanje. Ko enkrat tega ni več, tudi ni več branja.
 

Objavil/a Neva, v 30-08-2009 07:31,
17. Dragi admin,
če avtor v repliki na komentar komentira samega sebe in ne pesem, se je avtorju kot takemu v nadaljnem komentiranju težko izogniti, takrat vaša želja, zahteva ali karkoli že, postavlja komentatorja v neenakopraven položaj. 
Torej, naj omejitev velja tudi za avtorje in naj se v odgovorih tudi držijo samo pesmi, pa bo spoštovanje na varnem. Tako bi se mi zdelo pošteno.
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 



Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

Vse pesmi trenutnega avtorja

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo