Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow BERI arrow Posamezne pesmi arrow -

- Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Sinatra, v sobota, 09. feb. 08
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (1 glas)
 

 


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (4) KOmentar RSS
Objavil/a ajda, v 11-02-2008 16:30,
1. Ostanki
Ne vem ali je le moj obcutek, da bi bile to lahko dve samostojni pesmi ali pa me obcutek vara in je morda logicno nadaljevanje prvega dela, ki je vsekakor boljsi kot ta zadnji, zlajnano spomine mi ne vzemi ...uh... 
 
Železnica razpeta na križišču mojega srca, 
njen vonj po mokrem cvetu, 
dišala je po gozdnih lilijah... 
-ne vem če te še obstoje, 
a jaz sem bil nekje drugje.  
 
Tole je zelo zelo dopadljivo! 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Sinatra, v 13-02-2008 11:32,
2. Ž
Bljak.
 

Objavil/a aleya, v 05-07-2008 11:28,
3. Who killed the Tarzan?
No, jaz pesem razumem kot nek klic po moškem, ki je obstajal, sedaj pa izginja dan za dnem. Vse manj & manj je tistih pravih moških, moških v pravem pomenu besede ... stereotipno bi to bilo neko mišičasto, mogočno & močno, samozavestno, ponosno bitje ... ki ne pozna poraza, ne potoči solzice, nima v svojem repertoarju "pomilovanja vrednih" čustev. No, tak moški bi bil sam pomilovanja vreden. Mislim pa da si ti s Tarzanom ciljal predvsem na to, da naj bo moški moški ... naj vsaj zgleda in govori tako. Če se vzdržim opredeljevanja metroseksualec : homoseksualec, bi dejala, da moški izgubljajo svojo moškost ... in ne čudi me, da opažanje le-tega t'prave dece jezi. Mogoče je to malce krivično, ker taki ljudje znajo karakterno presenečati, ampak ja ... bistveno je to, da moškosti pa ni. Žalostno je, da nekaterim moškim ni pogodu, če (še) nogavice niso dotične znamke ... ki morajo biti vrh vsega še barvno usklajene z obročem v laseh (ja, ti obroči so zanimiva & smešna zadeva ... ima ga še Beckham ... imel ga je celo prvi; no ja, v imenu športa se to oprosti). Je razcep oz. ločnica med moškimi, ki mogoče dajo kaj več na svoj videz kot "zlata sredina," a ostajajo moški ... se tako obnašajo vsaj ... in pa moškimi, ki se preveč spuščajo v domene ženskega sveta ... kar je vidno že na izboru besed in način, kako le-te povedo. Vprašanje je zakaj tako obnašanje (vprašanje v primeru, če niso pač istospolno usmerjeni) ... ali hočejo le ugajati sebi, mogoče ženski ki bi jo radi ujeli v svoje mreže (pa ne vidijo druge poti kot to, da se z njo poistvetijo do te mere, da preživijo še več časa v kopalnici kot ona sama; če se gre že za žensko s prefinjenim okusom za "visoko" modo in predvsem takšno, ki stremi za estetsko popolnostjo) ... ali pa tretja faza, ko se poistvetijo z ženskami v tolikšni meri, da so se pripravljeni še "našminkati" zato da bi ugajali ... moškim. No, mogoče malo sarkastično ... je že res, da usmerjenosti se ne izbira. 
 
Kakorkoli že, zdi se mi, da je izvor vse te agonije stremljenja k popolnosti moč iskati tam, kjer je valilnica oz. kjer je vzklilo to, da smo ženske postale obsedene z zunanjostjo in je potrebno biti narejen po protokolu za vsako ceno ... solarij, lasni podaljški, vsadki, "vrtoglavo" hujšanje ... kmalu bo še plastična kirurgija postala domena vsakdanjih opravkov ("skočim po kruh" bo postalo "skočim si samo narediti brazilsko zadnjico") ... kolikor ni to že prisotno. Zanimivo pa je, da zadnje raziskave kažejo, da je moškim (tistim, ki so to še ostali) bolj povšeči, če ne prej izrecno všeč le, če je ženska naravna in je ne "krasijo" umetne podloge in razna mašila tistega, kar je narava sama dala. 
Najsi bo že tolikokrat poudarjeno in slišano ... menim isto; za izvor vsega tega, vsega tega, ki je tako narobe ... je trg ... kakršenkoli naj že bo oz. je. Pa hollywood ... hočemo biti podobne vsem tistim, za katere pravijo, da so lepe, vroče ... in so zato zaželjene .... zanimivo pa da vse tiste si želijo biti le vsakdanje. Saj si v bistvu želimo vse ženske ležernih oblačil, ampak kaj se hoče ... kar se mora, se mora 8) :grin Vse to sploh ni nič novega. V celotni človeški zgodovini se je dogajalo, da je obleka in stil nekaj pomenil ... še rimljani so se lepotičili, "nosili" zadimljene oči ... ki so bile ženskam všeč ... obenem pa se vojskovali ... zapletena reč. Vseeno pa je dandanes dobila vsa ta stvar večji razpon ... moški vs. ženski svet ... skorajda se več ne da, ker nista prava nasprotnika, kmalu pa ne bo več ločnice med žensko in moškim. 
 
Who killed the Tarzan? :cry :sigh Jaz ga tudi pogrešam ... moškega, ki je surovo lep ... pa to ne pomeni, da pretepa ženske ... samo to, da se ženski osebek počuti varen v objemu bitja, ki mu je 'pripopana' beseda moški in bi moral to besedo tudi upravičiti. 
 
Ocene se bom vzdržala. Še. Zaenkrat. Moram premisliti.  
 
Upam, da se ne bo kdo zgražal zaradi mojega dolgega komentarja, ki to (po eni plati) sploh ni, ampak je nastala prej ena kolumna ... Se opravičujem! 8) Ne bom več! :grin 
 
Lp, aleya
 

Objavil/a Sinatra, v 05-07-2008 14:16,
4. Priveski
Ja ta pesem je ena izmed tistih, ki (skozi moderno "prizmo" in "naivno") povzemajo tisto kar je "trend". Vse je implicirano na humoren, ironičen in morda celo porogljiv način, kar (priznam) morebiti ni najboljša pot,ampak je MOJA pot (maaaaay waaaay...). 
Gre pa za EVOLUCIJO. Ženska postaja moški in moški postaja ženska. Nenazadnje "spoj" obojega prinese novo nadvrsto "unisex"...?**? So zgolj opažanja in ne toliko skrb kot priznavanje, da to kar je bilo ni več. Morda melanholija, kaj več pa kot le-to bi pa že bil "nad-bla". 
Naslov tudi pove...da ja Tarzan dead. Torej mrtev. Ampak kdo je Tarzan? Je to "mačo moški", je to "moški copata" je to "ostanek od polpretekle zgodovine" ali "pobožna želja" po nečem boljšem...kokr za kirga. Na koncu se sprašujem kje so vsi deci; so to ženske? Morda celo otroci... 
Moč (fizična) prehaja v nove dimenzije in se (v modernem) času udejanja na drugih področjih. Poleg tega pa dobiva novo-staro obliko; denar in...exterrrier. Mislim da, če ni "vrhovnega centra" ni tudi "podcentra". Oz. moški je vsak, ki pravi, da je. Ne glede na "priveske". In me to skrbi? Bi Vas? Ali vas? 
 
-komentar ni predolg le poveš stvari pre-obširno; 
drugače pa dobrodošlo ZELO 
 
S 8)
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

Vse pesmi trenutnega avtorja

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo