Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow BERI arrow Posamezne pesmi arrow SMS poezija arrow Upanje

Upanje Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a tomm, v sreda, 12. dec. 07
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (2 glasov)
 

Iz upa v up so me misli peljale
a niso dosegle v meni prav nič
tam kjer ni srca, tam ni ljubezni
kjer ni ljubezni, je up nemi klic.

Brez te ljubezni tavam v sebi
če nje ni v meni vse zastoji
tam kjer ni vere v moje poslanstvo
so le razpotja, brezup in skrbi.

Ustvari si človek ta biser v sebi
ga čuvaj do zadnjega diha vse dni,
ljubezen je smisel in pot v življenje
edino v njej se vsak prerodi.

Kako naj jo oživim,  se vsak vpraša,
ko pa ne najdem pravo dekle,
dokler ne boš čutil v srcu življenja
ostal boš sam sebi za vedno nihče.

 


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (5) KOmentar RSS
Objavil/a Providence, v 12-12-2007 23:40,
1. upanje
Po vsem, kar sem tvojega prebrala, si ta pesem zasluži najvišjo oceno. Med štiri in pet sem se odločala, a tokrat zavijem navzgor. Pesem ni le 'ljubezenka' z znanimi dilemami, ponuja še marsikaj, kar mi je, čeprav je prikrito, še bolj všeč. Malo me moti (pri večini tvojih pesmi) ta 'pridigarski' slog oz. vpletanje naukov v pesem, zato bi predzadnjo kitico napodila iz pesmi ;) Zaključek se mi zdi imeniten, namreč to: ostal boš sam sebi za vedno nihče. Tu je srž vsega, tvoje pesmi in našega hlastanja po ljubezni. 
P.
 

Objavil/a tomm, v 13-12-2007 07:00,
2. darilo...
Moje pesmi niso zato, da se kot ostali širim v imaginarni svet prebliskov, ki s pridevniki ozaljšajo notranja hrepenenja in nas vodijo v svet otožnosti, prikritih želj, trpljenja ali v okrilje nebeških poželenj, ki nas poistovetijo z s sanjami polnimi vsega kar pač pride pesniku na misel ali iz srca. V svojih črticah sem mogoče na okoren način hotel ravno to, kar ti ne bi hotela. Kdor me hoče čitati, naj ima nekaj na ta način od tega. To je moja niša, ki res ni to kar bi morala biti, vendar je tudi v mnogih veličinah pesniškega izraza najti mogočne svarilne besede, ki so pač mnogo lepše in dražnejše zapakirane v melodijo svojega časa.Recimo naivno slikarstvo je lep primer okornega izraza slikarja, ki pa s svojo tehniko zadene močneje kot pa akademski slikar. Ponavljam, zato smo si različni in ne more vsak iz svoje kože tako kot tudi ti Providence ne.Zelo sem ti hvaležen za tvoj prispevek, ki me na svoj način krepi in mi da misliti. Hvala ti Tomi
 

Objavil/a Providence, v 13-12-2007 12:48,
3. nauki ...
Zanimivo, tomm, da se pri petici tako braniš :zzz :roll ... Verjemi, da sem po vsem, kar sem tvojega prebrala, že dojela, da imaš poseben slog, pa ne oblikovnega, temveč vsebinskega. Slednji je prav tako del poezije kot druge teme in načini, prisoten že od nekdaj, če omenim le Vodnika in Gregorčiča. Tu sploh ni dileme. Kako je stvar ubesedena in kako komu leži, je pač stvar tehnike oz. posameznikovega okusa. Če v tvojih pesmih ne bi poleg 'naukov' dihale še druge perspektive, jih morda ne bi več brala. Ravno to se mi zdi pri tej konkretni pesmi tako dobro - kot da je prerasla prvotni namen (recimo, no, da je bil prvotni namen v stilu ostalih), se subjektivizirala, sporočilo (zadnji verz) pa je podano na svež način. In to je to. Ne maram pa poezije, ki preveč posplošuje in pridiga (to ne leti nate!) oz. pesmi, ki so nekaj podobnega kot tisti verzi, ki smo si jih pisali v spominske knjige. To mi je bilo všeč v srednji šoli, danes iščem nekaj drugega oz. nekaj več. Tudi pri sebi. Kakorkoli že, tomm, tisto 'več' imaš in zato te berem! 
Lp, 
P.
 

Objavil/a tomm, v 13-12-2007 17:40,
4. upanje
Ti si zraven Ajde na neki način moj angel varuh, ki ve kaj hoče in me nebogljenega poizkuša voditi po poteh besedne melodije in mi nudiš nekaj, kar vem da sem malo v krivem, vendar sem premalo v tej sferi doma, niti nimam te izobrazbe, ki bi me popeljala v reke kot je "Soča", a rad sem tu med vami in moj čas ter misli so v tem razdobju mojega življenja našle notranja kipenja, ki jih nočem zanemariti. Zato vas vse, ki tudi živite za lepo besedo in njene globine spoštljivo pozdravljam in želim še mnogo srečanj v tem virtualnem svetu, kjer se telo resnično pokorava duši. Lepo bodi pozdravljena.Tomi
 

Objavil/a ajda, v 13-12-2007 18:13,
5. upanje
ja, upanje zadnje umre in se tako oguljena fraza nas dostikrat vodi skozi zivljenje in seveda v marsikom od nas 
tlijo drobcena upanja, morda jutri ..bo!... in morda je tvoja ljubezen upanje, ki jo lepo prepletes z ljubezni dihom in malce zapeljes nase misli na nepravo pot, kar se tice razumevanja pesmi...ja, tu ne gre za ljubezen do dekleta, zenske, gre za Upanje ..in tudi tebi hvala za besede, ki dostikrat tlenje zaiskrijo in spet zazivijo tisti drobceni ogenjcki .. 
 
lp, ajda
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

Vse pesmi trenutnega avtorja

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo