Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow BERI arrow Marš pičke

Marš pičke Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Adejno, v sobota, 03. nov. 07
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (3 glasov)
 

Ko da res nimate nč pofukanga za delat,
še med kusilom mi morte nažigat pesmi ljubezni.
Še jaz bom glasbenik, da velke pare bom dobil!
Pinky oblekco bom si sešil
na oder stopil in fušat začel:

»Marš, zginite mi
Zginite pičke smotane
Marš, izpred oči,
pa te pesmi ljubezni.«

»Ko da koga boli kurac za tvojga lubčka!
Pička, raj kej koristnga za svet nared
Pa zapri ta tvoj umazan ustni žleb.«

»Oh, to pa res za v javnost ni!«
Reče bejba in misli, da s tem mir si izbori.

Ajmo pička, spizdi.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (21) KOmentar RSS
Objavil/a Providence, v 06-11-2007 00:34,
1. marš pičke
Hmm, po tej pesmi sodeč bi ti bolje ustrezal nick kolerik :zzz . Sporočilo je dobro, instant svet, instant glasba, vse je instant in vse je turbo, še ljubezen, vse je plehko, še glasba ... Čutim pa v pesmi preveč sovražnosti in prostaštva, da bi mi lahko bila všeč. Kot bi nekdo vzel dobro idejo in jo zapakiral v kilo, pardon, dreka ... :sigh Da ne bo očitkov o subjektivnosti, ne bom ocenila. 
P.
 

Objavil/a tomm, v 06-11-2007 07:08,
2. marš..
To piše nekdo, ki krivi ves svet okoli sebe, ker ni našel sebe v njem.Preiskujoč svoj karakter, ki še nima v sebi fines za razumevanje teles sveta in se v njem ne znajde in zato udarja po vsem tistem, kjer še ni spoznal veličine taistega.Leta bodo kmalu izučila vsakega v čem je smisel in pomembnost življenja.
 

Objavil/a ajda, v 06-11-2007 08:59,
3. Marš pičke
Kriticno do glasbe, ki se dandanes vrti po radiu in ocitek s pesmijo, ki ima sicer "sporno besedilo", ker se v pesmi preklinja, a ker ljudje "ne govorijo grdo in ne preklinjajo", se bo javnost zgrazala in pesem vsekakor ne bo sprejeta. In nenazadnje, zakaj ne krik na tak nacin, cetudi s pi...ku...zakaj si ne bi dal duska na tak nacin in pokazal oz. povedal svoj kriticni odnos do glasbe? In roko na srce,kaj vse se vrti po radiu, za bruhat, cetudi je zavito v lep ovijalni papir in disi po umetnih joskih ... 
 
Mislim, da je besednjak, ki ga slisis na vsakem koraku, ce le prisluhnes mladini in ulovis v svoja obcutljiva usesa tudi pi .. in ku ... ahaa, mi pa ne govorimo tako grdo ...aja???  
 
In kot je zapisal tomm, leta bodo tista,ki bodo izucila vsakega v cem je smisel in pomen...tudi to je res... 
 
lp, ajda
 

Objavil/a isoncek, v 01-05-2008 19:37,
4. marš pičke
sem šla tole prebrat, da zdaj boljš razumem tvoj komentar na mojo "Počakam" 
Sej je kul. Zdaj vem. :grin  
Sej bo boljš, al pa tud ne. Kukr hočeš, sej ni treba brat pocastih ljubezensih izlivov. Pejt pa ti kej koristnga za svet nared! 8)  
 
Ah, vsak po svoje, pa sori, da te matram z "mehkimi " mislimi. Ti bi rajš pornigrafijo? Revolucijo?  
 
LP Kočijaž(inj
 

Objavil/a Vilma, v 02-05-2008 11:28,
5. Marš.....
Po pravici povedano me zelo čudi, da so ti to skropucalo sploh objavili. Misliš, da si frajer samo zato, ker prostaško govoriš? Grrrrrrrr!
 

Objavil/a Adejno, v 02-05-2008 14:58,
6. marš pičke
@isoncek: Bi vsegaboga pa nisem pripravljen ne jaz ne človeštvo 
 
@Vilma: delajmo se lepe, to je smisel umetnosti?
 

Objavil/a emily, v 02-05-2008 15:37,
7. marš pičke
umetnost nima smisla. obstaja zaradi same sebe.  
(po moje) 
očitno ima po tvoje nek drug smisel(let me guess, provokacija? zbuditi zaspane nevedne bralce?) 
in po mnenju nekoga drugega spet nek drug smisel. 
 
hočem samo povedat da se mi zdi da ta debata ne vodi nikamor. 
 
oh in aja, ta tvoja pesem se mi zdi stilsko precej slaba. zmedena, nejasna... proti pičkam in podobniom izrazom nimam nič, da ne bo pomote. ampak res daje vtis da je stvar nastal v smislu: zdaj bom pa prvociral pa nametal nekaj kletvic v random vrstnem redu. woooohoo.  
glede na ostale tvoje pesmi mi sploh ne paše zraven 
(hm, ti je pa uspelo, ni kaj)
 

Objavil/a Adejno, v 02-05-2008 16:45,
8. marš pičke
da priznam, pesem ni nič posebnega, praktično je zanič, toda očitno mi je dovolj prijala, da sem jo objavil tisti čas :)  
 
Sem hotel pred kratkim narest še eno, ampak sem se premislil, ni prišla dobro 
 
"Iz Goričkega v Piran se ravno fino nakozlam..."
 

Objavil/a isoncek, v 02-05-2008 16:49,
9. marš p...
ej, dečko, a rab'š ti k'šno pomoč? 8) 
Kočijaž :zzz
 

Objavil/a okto, v 02-05-2008 21:07,
10. to ni pesem...
...je jeza.
 

Objavil/a isoncek, v 03-05-2008 08:14,
11. potem so pa Pičke (marš) krive...
Ja, Okto, se strinjam s tabo. Res ni pesem, je jeza nekoga, ki si sam ne more pomagat, da ne najde "grifa" v "lajfu". Pacient, zaenkrat še sam sebi... 
 
Kočijaž :zzz
 

Objavil/a duovox, v 03-05-2008 14:54,
12. Marš p...
Pesem je le odsev človeka kot takega.Mogoče bi celo rekel upor proti nečem, ali pa posledica trenutnega razpoloženja, prenešenega sem na kraj, kjer je vsem na vpogled. Dobro je, da urednik takšne pesmi uvrsti v objavo, sočni izrazi, oziroma tisto kar vsebuje, pa res ne more biti odraz nekega kulturnega dialoga, prej je namenjeno provociranju.In če je piscu uspelo, se veseli...Resnično, morda pa bi bilo potrebno tovrstne pesmi dati na voljo, vendar to prebirajo mlajši, kar vsekaor ne deluje za vzgled.V bodoče tovrstne provokatorje boljše ignorirati.
 

Objavil/a duovox, v 03-05-2008 16:57,
13. Marš p.
Resnično se strinjam z mnenjem Vilme, saj je to le odsev časa v katerem živimo, žal
 

Objavil/a Adejno, v 03-05-2008 17:23,
14. marš p... (ne upam si napisat 'PIČKE')
da, pesem je bila vsekakor navdahnjena od trenutnega razpoloženja, saj mi je šlo (mi še vedno) gre na kurac, ko slišm iste kurčeve pesmi na radiu petnajstkrat in da me pol še suprise buttsexajo, ko že mislm, da na drugi frekvenci ne bojo tko smotni. Ne mi govorit nej zamenjam postajo ali ne poslušam radia, ker to delam. 
 
G. Pisec ne čutim nekih čustev do dejstva, da je pol pesnika.net uvalilo gledat to gnilo pesem, zakaj napisal sem jo zaradi trenutnega navdiha in objavil ker je to pač portal za pesmi.  
 
@Duovox: zdej nevem, če si dec ali baba, v družbi, kjer sem odraščal in kjer odraščam take besede in dialogi, kot so v pesmi niso pol kurca nenavadni. Nobena mladina ne bo pokvarjena, le zgrešene misli o idealih pri ljudeh, ki živijo previsoko, da bi uzrli, da folk pač ne hodi v cerkev v nedeljo niti (povečini) ne naredi domače naloge ali se gre učit po šoli.  
Strnjeno rečeno: Mladi gledajo nasilne filme, porniče, fukajo in ga pijejo, se fixajo govorijo grš kokr vsi stari rudarji s Hrastnika in če se vam zdi, da bo ena kurčeva pesem z nekej grdimi besedami pokvarla tiso mladino, ki naleti nanjo, pol se bom pa res smejal :D  
Magar me prjavte kerimkoli puristom čete, sam da boste dosegli svoj mir. 
 
LP
 

Objavil/a Mrlič, v 03-05-2008 17:40,
15. Marš svetniki
Komentarji pri tej pesmi v meni vzbudijo salve smeha. Zares hvala, vi presveti ljudje, da ste mi polepšali dan. Na podlagi ene pesmi (ki 'lepo' odraža stanje v glasbeni in filmski industriji in poeziji) ocenjujete človeka. Bravo vi. Če bi jaz šel ocenjevati vsaj tretjino portala pesnik.net po vsaj eni pesmi, bi prišel do zaključka, da ga naseljujejo le zasanjane, zaljubljene najstnice pod 14 leti, ki še kako otroško gledajo na svet in ljubezen. Vendar tega ne delam. Pravijo, da je poezija odraz časa. Ta pesem je odraz časa. Če pa na splošno gledam na število pesmi z ljubezensko tematiko, bi pa dejal, da živimo v zelo zaljubljenem in ljubeznivem času. Vendar ne živimo. Žal. Odprite vrata ali časopis in boste videli, da je stanje sveta na radiu drugačno od stanja sveta v resničnosti, ki fura krizo indititete. In lahko bi rekel, da je ljubezen zelo narobe predstavljena in precenjena. Samo ne bom. Uživajte še naprej v svojem nevulgarnem, lepem svetu polnem srčkov in rožic. Aja, tudi tega nisem rekel.
 

Objavil/a exo, v 03-05-2008 19:41,
16. marš ...
sem že včeraj bral te komentarje in če ne bi mrlič napisal to kar je , bi bil tiho, (sem trenutno odtujen od portala :) ) ,ampak vsekakor se pa z veseljem podpišem pod to kar je napisal mrlič. Predvsem; "na podlagi pesmi ocenjujete človeka" ... ker tu se pa namreč vse konča. :eek daj zamislite se folk :roll , seveda to ni namenjeno vsem .
 

Objavil/a isoncek, v 04-05-2008 06:57,
17. Melanholik, pa pičke, pa počakam pa ltsm
v bistvu razumem, melanholik. se strinjam tudi z mrličem in exom. res bi za hvalt al pa žalt človeka zaradi enega čustvenega izbruha. saj res, ideja o poplavljenosti sveta z "ljubezenskimi oh in ah izlivi je že kar tsunami varianta. 
no, v afektu sem bila tudi jaz, melanholik, ko sem prebrala tvoj komemtar na mojo "počakam". A veš, včasih človek kar malo užaljen rata, ko vidi, da ga en "komentator" direktno useka z...no, preberi svoj komentar. Mogoče si pa le narobe dojel point pesmi? Dopuščaš to mnenje? Hm? 
 
In potem si šel komentirat voodnarkino "Ljubezen ti si moj zaklad". Zakaj, saj ne preneseš te vrste pesniških poskusov. Iz ironije? Provokacije? No, prav imaš, da je "ljubezen" kemija. Se strinjam. Taka močna. Dokazano. Samo dopusti tistim, ki še verjamejo, da ta kemija lahko tudi traja... 
Itak je streznjenje že samo po sebi dovolj velik udarec. Nekateri ga celo ne preživijo. 
 
V mojih časih (mogoče domnevam, da si dosti mlajši)no, ko sem bila stara toliko kot ti, smo se šli punk, pa anarhijo, pa Pistolsi in Clashi so bili edini, ki so nam mel kej za povedat. Pol gre pa lajf naprej. Tud zdej ne poslušam pink stvari, samo malo realnosti sem pa morala sprejeti. in če prav dojemaš, tud to, kar napišem, ni pink.  
 
Tud mene ne motjo pičke, pa kozlanje, pa vse te jebe, a veš, samo bolj lepo jih moraš ustavt v kontekst. Mislim, tud ti morš v komentarjih pazit, kaj napišeš. Prehiter si, tako kot jaz. 
 
Kočijaž (-inja) 
 
PS: pejt nazaj na Počakam: Preberi svij komentar; ni mi treba "za gate". Še druge možnosti so. 
Pa brez zamere, vsi vi, ki imate (recimo mene) za puristko. Nisem. Že od nekdaj ne. Človek sem pač, ki reče, kar vidi...takoj. 8)
 

Objavil/a Adejno, v 04-05-2008 08:47,
18. marš pičke
Se oproščam isonček, nisem mislil nikoli nobenega prizadet ali bilokaj.  
Priznam, bilo je neodgovorno in komentar neutemeljen, ker sem komentiral le prvo kitico, ki sem jo videl na prvi strani, celo peseme sem prebral kasneje. 
 
Speravi, prosim odpuščanja in upam, da ne bom imel zdrah s kom vnaprej. 
 
LP
 

Objavil/a isoncek, v 04-05-2008 08:59,
19. marš p...epilog :)
tko se dela! vidim, da si čist kul, al kako naj temu rečem? 
OK? :) 
kdo rabi zdrahe! 
sej hoče vsak od nas samo nekaj povedat. Ej, jaz se tud še učim, včasih napišem kaj prehitro  
:p  
 
Kočijaž 
 
ti pošiljam mal sonca na melanholjijo. še se majde... :zzz 8)
 

Objavil/a Nibelung, v 10-12-2010 11:10,
20. Marš pičke
Špica!!!
 

Objavil/a duovox, v 12-12-2010 10:41,
21. Marš pičke...
Mislil sem da prebirasm grafit nekje pod nekim očem skritim mostom, umski proizvod zaflustriranca, močno okajenega, pač nekoga, ki bi potreboval pomoč sočloveka, da ga spravi v realni svet.Meni je bilo branje ogabno, če pa sem koga užalil z mojim mnenjem pa se mu iz vsega srca opravičujem.Živimo v času demokracije, se pa sprašujem, kaj, kje, in kako...
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo