Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow POMOČ arrow Odgovori na pogosta vprašanja - FAQ

Navodila za vnašanje pesmi Natisni Priporoči prijatelju
  • Vnos pesmi se začne s klikom na Objavi pesem, nakar se vam odpre urejevalnik besedil.
  • Vpišete naslov in izberete ustrezno kategorijo za vašo pesem (najverjetneje je to kategorija Posamezne pesmi)
  • Besedilo do 11 vrstic vstavimo v prvo okence. To besedilo je namreč uvod za daljše pesmi. Kratke pesmi (do 11 vrstic) lahko vstavite samo v to okno, drugo okno pustite prazno.
    Nadaljevanje besedila vstavite v drugo okno. Uvodnega dela ne ponavljajte, ker se drugače pri pregledu celotne pesmi besedilo dvakrat ponovi. Besedilo razdelite tako, da bo prelom čim manj moteč - med prvim in drugim delom se namrč pojavi prazna vrstica.
  • PRI PRENAŠANJU BESEDIL IZ WORDA besedila ne prilepite s preprostim CRTL+C, ampak kliknete na ikonico, ki ima narisan majhen W. Z njeno pomočjo odstranite oblikovanje, ki se pri običajnem kopiranju prenaša iz Worda in uničuje izgled portala. V Internet Explorerju se bo operacija izvedla avtomatično, v Firefoxu ali Mozzili pa je potrebno besedilo iz Worda prilepiti v okence, ki se vam odpre po kliku.
    TA KORAK JE OBVEZEN!!!
  • Pred objavo odstranite iz besedila vse oblikovanje črk (barvo besedila,poševno pisavo, velikost itd). To storite tako, da označite vse besedilo in kliknete na ikono, ki izgleda kot radirka.
    Edino dovoljeno oblikovanje so debele črke (bold) in poševne črke (italic) ter poravnava besedila po izbiri.
    TA KORAK JE OBVEZEN!!!
  • Pred objavo popravite odmike: za novo vrstico NE uprabljajte tipke ENTER, namesto tega pritisnite SHIFT in ENTER hkrati. Tako dobite normalno novo vrstico, brez vmesne prazne vrstice.
    Besedilo, ki ga prenašate iz urejevalnikov besedila (Word) ima takšne, prazne vrstice. To obvezno popravite, tako da ročno na novo naredite nove vrstice s prej opisanim SHIFT+ENTER.
    TA KORAK JE OBVEZEN!!!
  • Za zaključek kliknite na disketo, ki se nahaja na desnem zgornjem koncu urejevalnika, da besedilo posnamete.
  • Lastne pesmi lahko pozneje še dodatno uredite. Ko ste prijavljeni, se vam pri pregledu pesmi pojavi  ikona za urejanje, v menuju pa imate na voljo tudi povezavo Moje pesmi

Image





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo