Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Odogovori na pogosta vprašanja - FAQ Natisni Priporoči prijatelju
Zakaj moja pesem še ni objavljena?

Preverite, če je bila vaša pesem uvrščena v kategorijo "Neurejene pesmi - popravite v skladu z navodili" (kategorijo, v kateri se nahaja pesem lahko med urejanjem najdete nad samo pesmijo). V tem primeru morate pesem popraviti, da bo (oblikovno) ustrezala navodilom. Ko to storite, o popravku obvestite urednika. Ne pozabite navesti, za katero pesem gre.

Če se vaša pesem ne nahaja v omenjeni kategoriji je razlog preprost - pesem zaradi zasedenosti urednika preprosto še ni prišla na vrsto za objavo.

Kako najdem in urejam svoje pesmi?

Do svojih pesmi lahko po prijavi na portal vedno dostopate preko povezave Moje pesmi, ki se nahaja v Uporabniškem menuju.

Lastne pesmi lahko urejete s klikom na svinčnik, ki je zraven naslova vsake pesmi. Prav tako s klikom na to ikono urejate svoje pesmi neposredno na preostalih straneh oz. tam, kjer je vaša pesem objavljena. Ikona se pojavi samo pri vaših pesmih in samo vam - drugi vaših pesmi ne morejo urejati (razen urednika).

Po kopiranju iz Worda se pojavijo prazne vrstice

Besedilo, ki ga prenašate iz Word ima pogosto vmesne prazne vrstice, saj klik na tipko ENTER v Wordu pomeni novo vrstico, tukaj pa je to znak za nov odstavek.

To obvezno popravite, tako, da ročno na novo naredite nove vrstice s pomočjo SHIFT+ENTER:

  • se postavite na začetek vrstice in kliknete "brisanje v levo", na večini tipkovnic je to velika tipka s puščico usmerjeno v levo, ki se nahaja nad tipko Enter. Pri tem se vam besedilo za mestom kjer ste kliknili pomakne v prejšnjo vrstico. Da bi dobili pravilno "novo vrstico" morate klikniti Shift in Enter skupaj.
  • Tipka Enter je tipka z največjo površino na tipkovnici, označena z zavito puščico (tipka Enter je tista tipka, s katero v Wordu naredite novo vrstico).
  • Tipka Shift se nahaja pod tipko Enter in je označena s puščico navzgor, enaka tipka pa se nahaja tudi na skrajno levem robu tipkovnice (ponavadi druga tipka od spodaj navzgor na levi strani).
  • Na večini tipkovnic so "brisanje v levo", Enter in Shift tri največje tipke na tipkovnici (če odštejemo tipko Presledek, ki je ozka in dolga).
Nikakor ne morem popraviti oblike svoje pesmi

Odprite Beležnico (Notepad) in vanjo skopirajte celotno pesem in jo tam tudi ustrezno uredite.

Za tem v urejevalniku na portalu kliknite ikono Html - odpre se vam novo okno, kjer pobrišite čisto vse, kar je v njem in kliknite Posodobi (Update).

Označite preurejeno pesem iz beležnice in jo kopirajte ter prilepite v urejevalnik. Tukaj lahko sedaj porpavite še zadnje malenkosti.

Zakaj jaz ne morem.. ne deluje, pojavljajo se čudne..

Za uporabo portala morate imeti omogočeno delovanje javascripta in piškotkov (cookies).

Portal je optimiziran za delovanje na brskalnikih Internet Explorer (6 in 7) ter Firefox (2,3), ki tečejo na operacijskem sistemu Windows. Za urejanje pesmi se priporoča uporaba Internet Explorerja različice 7.

Ostali brskalniki niso podprti (čeprav večina funkcij deluje tudi npr. v Operi), prav tako niso podprti drugi operacijski sistemi (Linux, Apple)

Pri tem je zaradi varnostnih nastavitev brskalnikov je najbolje, da www.pesnik.net dodate med Zaupanja vredna mesta (Trusted sites):
v Internet Explorerju to storite v menuju Orodja > Internetne možnosti > zavihek Varnost. Po kliku na Zaupanja vredna mesta se vam pojavi gumb Strani, kjer lahko dodate domeno www.pesnik.net

Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >
Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu

Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo