Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Glad Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a ajda, v petek, 22. avg. 08
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (6 glasov)
 

lačna sem
požrešno hlastam
podarjeni
žad besedovanja

pod tvojimi dotiki
zdrobljena
kot kremenčev pesek
svetlikajočih kristalov

prerojena v soju
svečine
kapljam
svilnati dih

pajčevinasto se
te oklenem
zdrsiva v

tisti, najin hip ...


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte. Komentarji uporabnikov (20) KOmentar RSS
Objavil/a Providence, v 22-08-2008 21:52,
1. glad (po sladkem?)
Pesem me spominja na več mojih (npr. Odpihnjena, Zaskorjena in nekaj še neobjavljenih), le da je tvoja precej bolj mila in tudi bolj "sladka", zaključek pa se mi zdi znova malo voden zaradi tropičja. Prvi dve kitici držita celotno pesem kvišku, sta čvrsti v metaforah, trdni v sporočilu. Nadaljevanje je morda (vsaj za moj okus) res preveč osladno (svilnati dih, pajčevanosto se te oklenem, zdrsiva), tako da bralec skorajda spregleda iskro (kremenca), ki tli izpod smetane, in to je zveza "v soju svečine kapljam", ki vsaj meni predoči voščene solze oz. stopljen vosek pod ognjem. 
P.
 

Objavil/a pisunko, v 24-08-2008 15:33,
2. Glad......
Fenomenalno.
 

Objavil/a ajda, v 24-08-2008 21:43,
3. Glad
Providence, zanimivo, da si našla podobnost celo s tvojimi še ne objavljenimi pesmimi:). Sta pa prvi dve kitici nastali v delavnici idejni izzivi in nekako se mi je zdelo smiselno nadaljevati v tem stilu, jo uvrstiti med erotično poezijo in zato stopnjevanje, stopiti se v objemu ljube osebe in prepletenost v smislu pajčevinastih niti, ko sta dva eno. In pikice, te nesrečne pikice, ki me spremljajo, enim povzročajo mravljince neugodja;) so resnične, ker je ta zdrs le hip misli, želja udejaniti in zato sem pustila odprto pot, vse opcije še odprte. Ja in to je to, žal, zate pocukrano in ajdino. 
 
lp, ajda
 

Objavil/a ajda, v 24-08-2008 21:44,
4. Glad
Pisunko, sem mislila, da boš napisal v tvojem stilu z novo pesmico. Hvala za zvezdice. 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Rika, v 25-08-2008 08:54,
5. Glad
Se strinjam s P. začetek pesmi odličen, konec precej manj. Za prvi dve kitici 5+, za drugi dve 3-...skupaj 4 ;)
 

Objavil/a ajda, v 25-08-2008 10:07,
6. Glad
Rika, pošteno povedano:)
 
lp, ajda
 

Objavil/a marlic, v 25-08-2008 21:40,
7. Glad
Za kozlat
 

Objavil/a isoncek, v 26-08-2008 08:35,
8. glad (marlic tudi lačen?)
Rad kozlaš, Marlic? 
Tako zdraviš svoje frustracije? 
Daj nam kakšno konstruktivno kritiko, če že pišeš. 
Najbrž nisi sposoben pojasnit niti svoje izjave, da je pesem za "kozlat"? 
Ah, ja. Ubogi Marlic. Mrlič? 
Odrasti! 
 
 
Kočijaž
 

Objavil/a ajda, v 26-08-2008 12:07,
9. kozlanje
Isonček, kakorkoli že, škoda besed. Lahko bi se še kako izživljala nad pesmima, ki ju je objavil, pa saj veš, povračilni udarec, a nima smisla, da se postavim na njegov nivo. Tebi pa vseeno hvala za besede, ki si jih zapisala. Sicer pa, vsak ima pravico do mnenja in če je ob pesmi šel kozlat, je morda bolje, kot da bi ga pustila ravnodušnega. Vsak ima pač svoj način sprostiti ventile.  
 
lp, ajda
 

Objavil/a Mrlič, v 26-08-2008 14:38,
10. gladan marlic i soncek koji kozla...
@isoncek: zabavno, kako se je v tebi zbudila neka paranoja, da v vsakem kretenskem komentarju vidiš Mrliče. Če bi bil slednji komentar moj, bi ga postal pod svojim imenom in ne pod tako 'podobnim' nickom (in najbrž bi malo argumentiral in/ali dodatno provociral). In pod pesmini, ki niso v 'žanru' katerega ne poznam ali prebavljam dobro se ponavadi zadržim komentarja (razen če je res hud polom, če mi je dobra ali pa če je tvoja (zadnje je hec)). 
 
@pesem (če že komentiram, da ne bo samo spam): pesem me pusti ravnodušnega. ne ker bi bila slaba (kot omenjeno ne morem ocenjevati kvalitete v tem primeru), temveč ker mi ljubezenske, romantične in erotične pesmi ne dišijo kaj preveč (call me apathetic or dead) in ker nisem ženska.  
5 zvezdic (zvezdice > kritika ali pohvala + obrazložitev :grin ) vseeno, ker sem ti zasmetil plac z mojim komentarjem, kjer bi namesto tega bil lahko komentar, ki bi častil pesem.  
 
LP, slovenski slavček :grin 8)
 

Objavil/a isoncek, v 26-08-2008 15:16,
11. jadan gladan
he, he, marlic :grin :grin :grin  
 
vsaj 1:0 zame!!! 
Lepo, da si priznal, da je tvoj komentar na tole Ajdino pesem kretenski. Samo toliko. Nadaljnja razlaga ni potrebna. 
 
Kočijaž 
 
PS: MrličA pa res vidim v vsakem, ki ni sposoben skonstruirati poštenega komentarja. Naknadno je prepozno. Si že pokvaril vtis. Si, kar si, ni nam treba razlagat. "Sej bo boljš!" Enkrat. 
Če boš hotel." 8) 8) 8) 8) 8)  
 
Ajda, mi je žal da moram s takimi ven prav ob tvoji pesmi. Ampak ne skrbi, jaz se zabavam! 
 
Lidija 8)
 

Objavil/a ajda, v 26-08-2008 15:36,
12. Glad
Mrlič hvala za zvezdice, ki so prilepile na tvojo dlan in si jih radodarno natrosil:). Res je, tako kot si zapisal, če ti kakšen žanr ni všeč, ne moreš reči, da je to slabo. Kot npr. meni socialne, pa še bi se našla kakšna tematika, ne zadišijo in se jih izognem v velikem loku ali pa skušam biti vsaj objektivna pri oceni. Jaz sem vedela, da to nisi ti, ker ta marlic (ima dve pesmi na portalu), ne seže do kolen mrliču, čeprav zna biti mrlič še kako provokativen in direkten, da je joj:). Čeprav sem napisala, da se ne bom spustila na njegov nivo, me je zaneslo. 
Isonček se zgodi, da se razvname in tudi jaz odraščam;) in me ne moti, da se piše pod pesmijo, četudi ni temu namen. Debata je debata in prav je, da se izkašljamo.  
 
lp, ajda
 

Objavil/a isoncek, v 26-08-2008 20:05,
13. glad - sorry, mrlič!
Mrlič, sem ti dolžna opravičilo. 
Evo - oprosti, da sem narobe prebrala, kdo odgovarja. Moj prejšnji komentar gre vsekakor marlicu, ne tebi. Seveda je bil Marlicev komentar kretenski, tokrat, ne tvoj. 
 
Še enkrat, sorry. Obljubljam, da ne bom več tako na ho - ruk ... 
:p :? 
 
Res sem mimo udarila. Ampak kdor prizna napako, se n mu (vsaj pol) oprosti?  
 
Kočijaž (malo s smeri ---)
 

Objavil/a Providence, v 01-09-2008 14:13,
14. še glad
Ajda, če se mi zdi kakšna pesem podobna kakšni moji še neobjavljeni, to ni nič kaj "zanimivo" ;), saj ne namigujem na kakšno kopiranje ali plagiatorstvo, temveč s takimi komentarji (ki se včasih rodijo pri pesmih različnih avtorjev) izrazim veselje oz. presenečenje, da nekdo piše, čuti, ustvarja podobno kot jaz. In to velja za prvi dve kitici Gladu. 
V odgovoru na moj komentar si prezrla vse pohvale, ki sem jih zapisala - upam, da si jih ob branju le opazila. :zzz  
Ker praviš, da ne nasprotuješ debatam, bi dodala še nekaj, o čemer sem že večkrat razmišljala, namreč - komentarji v stilu marlicevega nižajo nivo tega portala na steno v javnem wc-ju. Tu se ne obregam le ob prostaške izraze, temveč v samo "vsebino" takih komentarjev (iskreno povedano, tudi pisunkov spada v sorodno kategorijo, le da njegov vsaj spodbuja) - nobene utemeljitve, nobene konstruktivne kritike, nobenega osebnega mnenja, le žalitve. Komentarji v stilu "super" in "rima ker je tukaj zima" ipd. avtorju ne dajo nobenega pravega "feedbacka" (povratne informacije), povedo pa precej o piscu takega komentarja. A slednje nas nazadnje ne zanima, svoje pesmi tu objavljamo iz drugih razlogov. Ni potrebe, da bi komentarji bili na nivoju neke "strokovne" literarne kritike, toda takšni izbruhi, pamfleti itd. jemljejo portalu njegovo esenco. Uredništvo, ki se odreka vsakršni cenzuri, pa s tem takšno dogajanje dopušča. 
Se oproščam, ker sem razširila debato, in če sem komu stopila na kurje oko, lahko admin izbriše moj prispevek. Ampak nekje pač mora biti povedano, prepričana sem, da se z mano strinja marsikdo. 
Lep pozdrav pesnikom in kritikom! ;) 
P.
 

Objavil/a tomm, v 05-09-2008 17:37,
15. glad
V svojstvenem slogu večno poželenje, lakota telesa, ki se ne more in ne more odreči dotika, tistega močnega, ki ponazarja življenje in radost, katero vidiš v luči dveh bitij.Opisuješ tisto, kar nas vse oživlja in radi česa smo se tudi rodili in bi hoteli ali ne, postati večni v tem dajanju in izrojevanju nove in nove energije ljubezni.Prav vse se že prvinsko s pogledom prvo odmerja mogočnost veze ali odboja.Ne more biti niti v umetnosti slika gole žene nekaj kar nekdo drugi reče, da je plagiat. Končno smo na svetu vsi samo moški in ženske v neštetih variacijah.Original se čuti v notranjem izsijavanju, kar se tudi občuti.Plagijat je lahko original, če nosi v sebi to globino.
 

Objavil/a ajda, v 07-09-2008 12:19,
16. glad
Provi, sem sem tudi tisto, kar gode sem prebrala in seveda tudi tisto, kar malo manj zadiši, ja, smo samo ljudje in saj veš godi božanje. In kot si napisala, si želimo komentarjev, ki ne bodo le beseda ali vzklik, čeprav se včasih le to porodi ob pesmi in avtor tako tudi zapiše, je pa seveda dostikrat tako, da se nekdo zalaga, piše komentarje, ki niso le vrstičke, pa od avtorja ne dobi niti mu:). No, bodi dovolj, si že ti vse povedala. Seveda pa sem vesela, da se te moje pesmi malček dotaknejo. 
 
lp, ajda
 

Objavil/a ajda, v 07-09-2008 12:20,
17. glad
po tommovo analitično in tudi poučno. Hvala tomm! 
 
 
ps. se pa oproščam tomm, da jaz nisem tako pridna pri komentarjih, trenutno mi zmanjkuje časa, pa saj še bom zorela in cvetela;)
 
lp, ajda
 

Objavil/a Amadeus, v 04-11-2008 15:37,
18. Glad
No, pa še tretjo tvojo pesem prebiram ... in opažam, da si, odkar sem te zadnjič brala, precej spremenila svoj slog. Mislim, da si sedaj bolj dinamična, manj direktna in morda zato bolj zgovorna. Ja, vsekakor opažam, da rasteš. Še vedno. Še vedno ostajaš dokaj osebna.  
 
No, v tej tretji pesmi, ki jo berem, pa opažam, da si tukaj razgaljena. Brez ovir. Sproščena in brez strahov. Prepuščena. Zdrobljena in prepletena.  
 
Štiri. Zato, ker bi jaz črtala zadnjo vrstico. :-) Izpade mi odveč.
 

Objavil/a ajda, v 04-11-2008 15:42,
19. glad
ta pesem je bila zapisana za nekoga, ki se je pojavil v mojem življenju le za hip, v bistvu dva dni in zaznamoval trenutke, ki še vedno nekje drhtijo. In tisto na koncu, tisti najin hip sem morala zapisati, ker je to bil le hip v življenju, ki se še bohoti in priliva gorivo na moje čutenje. Ja, še vedno vztrajam med jaz in ti in moje pesmi so morda bolj težko razumljive, se spreminjamo in rastemo, če nam seveda uspe. Je pa seveda tu pa tam še vedno tacanje;). Mislim, pa da nisem edina:)
ki dopušča tacanje in rabi kar nekaj časa, da skoči iz uokvirjenega.  
lp, ajda
 

Objavil/a Amadeus, v 05-11-2008 10:57,
20. Glad
Ja ... Velika sprememba. Nadvse osvežujoča in pozitivna. Kar tako naprej. 
 
In seveda, toliko moteč pa spet ni ta zadnji stavek, da bi bil nujen za izbris ... Še posebej če nosi v sebi tisto "pomembno" zate.  
 
Z veseljem bom prebrala še kaj tvojega. :-)
 

Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >
Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu

Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo