Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Utrinek Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Polonca, v sreda, 16. jul. 08
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (3 glasov)
 

Z bolečino pišem pesem,
solza se utrne mi.
Kolikorat še bom jokala,
za tabo, ker te ni.
Hudo je in še boli.
Čas zaceli rane,
a spomin ostane.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (11) KOmentar RSS
Objavil/a Julči, v 30-07-2009 19:41,
1. Utrinek
Ena izmed tvojih prvih objavljenih, kolikor vidim. Malce me motijo iji, malce preveč jih je, a vseeno lepo uokvirjen dogodek. In kako resnično, spomini ostanjejo, najsibodo dobri ali slabi. Ko bi le lahko "formatiral" CD v glavi, kot pravi moj najmlajši :) Z izborom seveda ... ;) 
 
lp julija
 

Objavil/a Polonca, v 09-08-2009 16:42,
2. Utrinek
Ja, napisano lansko poletje. Takrat se je končalo eno obdobje in pričelo novo. Ja, Julči, ko bi le lahko zbrisala stari CD :) :) :) 
 
lp p
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 11-08-2009 17:01,
3. S humorjem na patos
Prva vrstica nima s pesmijo veliko zveze. Zadnji dve sta z osmrtnice. Predvsem zelo patetično. Kar je patetično, še ni poetično: bolečina, solza, jokala, hudo je, boli, rane, spomin. Takšno besedilo napade bralca, namesto da bi ga poskušalo prepričati. "Bolečina" ima veliko možnosti za izražanje - predvsem izvirne metafore, lahko tudi kaj drugega. Nič ni bolj učinkovitega proti patosu, kot je humor. Z njim prepričate veliko bolj kot s patetiko. Pretiravajte, če je bolečina taka, da je ni mogoče prenesti in pretiravajte pri stvareh, ki jih običajno ljudje ne sprejemajo s pretiravanjem: Zlomil si mi šesti sklon. Morda boste imeli tudi s partneji več sreče, če boste premogli malo humorja.
 

Objavil/a MirnaVolk, v 12-08-2009 10:05,
4. Utrinek
Meni je pesem všeč, vednar mi deluje nedokončano, želela bi si nadaljevanja.
 

Objavil/a ajda, v 12-08-2009 18:31,
5. Utrinek
Včasih se v nas naseli občutek, da ni vse povedano in menimo, da se je pesem na silo prekinila, da bi moralo biti nadaljevanje oz. nek zaključek. Ne vem, če bi bilo tej pesmi kaj dodati. Avtorica je zaključila z znanim rekom, čas celi rane, a spomin ostane in s tem, mislim, da je povedala tisto, da je jasno, da spomini ropotajo, a čas zaceli rane, še tako globoke in boleče. Pesem res ni mojstrovina, le zakaj bi to zahtevali od nekoga, ki je vpletel v pesem le utrinek poletja, razočaranje v ljubezni in slovo. Nova ljubezen zdravi, spet smo pri pregovorih:)).  
 
lp, ajda
 

Objavil/a Bor, v 12-08-2009 18:52,
6. Utrinek
Se strinjam pesem je zaključena in sporočilo je več kot jasno. Pesem je pa res verjetno samo utrinek poletja, kot pravi Ajda, če pa jo ocenjujemo kot pesem, potem pa ja, ta je en sam kliše.
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 12-08-2009 19:05,
7. "ki te ni"
Mislim, da besedilo narobe razumemo. Zdi se nam, da govori o nekom, ki ga ni več, da je to ljubezenska pesem. A v besedilu piše "ki te ni", ne "ki te ni več". Če piše tako, potem ga tudi nikoli ni bilo. Potem ni kaj nadaljevati, dajati temu zaključek. Če bi izhajali od tega, bi bila kar zanimiva ideja, ki pelje stran od ljubezenske teme. Vendar bolj verjamem, da je avtorica pozabila napisati tisti "več", kot je tudi pozabila, da se s patetičnostjo nič ne doseže. Pozabila je še, da fraze, prevzete neposredno iz pogovornega jezika, v pesniški jezik ne sodijo.
 

Objavil/a ajda, v 12-08-2009 19:16,
8. Utrinek
ker te ni je zapisala in ne ki te ni, OK?In tu je logično, da se razume, da je bil in da ga ni.  
 
 
lp, ajda
 

Objavil/a felicko, v 12-09-2009 10:32,
9. Utrinek
Se spomnim kako sem sam začel... Veliko slabše od Polonce. In prav tako sem pisal z veliko bolečino kot jo omenja polonca v svoji pesmi. Težko je kaj spravit na papir... Pa se mi je pozneje kar nekaj pesmic posrečilo. Zato Polonca, kar korajžno naprej. 
Pesmico pa bom vseeno ocenil, s 4-co! Za vspodbudo! 
 
Lp. Felicko 
 
 
:)
 

Objavil/a felicko, v 12-09-2009 10:43,
10. Utrinek
Popravljam, prej obljubil 4-co in pozabil... :sigh
 

Objavil/a Polonca, v 14-09-2009 07:46,
11. Utrinek
MirnaVolk, ajda, Bor, felicko - hvala vam za razumevanje, komentar in oceno :) 
 
lp p
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo