Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Mamina ljubezen Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Leo Modrin, v sreda, 06. feb. 08
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (1 glas)
 

Kaj je ljubezen mame,
kako naj vam povem drugače,
kot v obliki poezije,
ki sedaj oživlja moje žile.

Ja, sem jo iskal
še preden se rodil.
Moj prvi vdih in jok
je hrepenel okusit
njen prelestni sok.

Njeno mleko, moja hrana,
ko sem ji prvič rekel mama,
ljubezen mi je dala,
ki za vedno v mojem srcu bo ostala.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (5) KOmentar RSS
Objavil/a Leo Modrin, v 14-02-2009 15:01,
1. Eva je simbol mame
Dolgo je že ni, vendar je tako prisotna v meni, brez njene ljubezni ne bi bil to kar sem, bil bi prenapihnjen lev, poln samega sebe in kilometre stran kdo drug. 
 
Bil je čas, ko si nisem mogel predstavljati, da je nekoč ne bo več. Spomnim se kot, da bilo včeraj, kako sem gledal njen že rahlo postaran obraz v okenskem steklu dirjajočega vlaka. Bilo mi je okoli dvanajst let in njej dvainpetdeset, začel sem gledati dekleta , vendar je bila mama edina moja ljubezen.  
 
Njena utrujena podoba se je zrcalila na hitro spreminjajočo se pokrajino, kot da ji bežijo leta in bo morda naslednji trenutek za večno zaspala. Požiral sem solze in se ji le kislo nasmehnil, ko me je vprašala zakaj zgledam tako otožen. 
 
Mnogo let kasneje sem imel srečo in milost, poslavljati se od nje počasi, biti veliko z njo doma, skrbeti zanjo, dokler je niso nekega dne odpeljali v bolnico in je ni bilo več nazaj. Na pogrebu nisem jokal, saj so vse solze stekle v brezno spominov že dolgo prej. 
 
Ko je zapustila ta svet sem bil že samsvoj, tudi pri tem je nekaj njene zasluge, saj me ni vezala nase s svojo ljubeznijo, kot kakšna meduza gorgona ali kakšna sirena. Potem sem šel še enkrat skozi podoben proces, me je skupina ljudi, duhovnosti posrkala vase, bila mi je mama in oče in tudi od nje sem se moral odlepiti, da sem odrastel. 
 
Zdaj hodim po svoji poti, eni in edini zame in tudi ta vodi v MIR, kot mnogo drugih poti drugih ljudi me pelje v »RIM« kjer me vsakič čaka Mati Isis, Velika Boginja. V njej so vse moje Anime, vse moje Muze, vse moje Boginje. Velika Boginja je moja Duša in Mati Isis je mati kreacije, obe sta eno v enem. 
 
Že včeraj sem pisal o svoji mami direktno v predalček za komentarje na tem portalu in potem se je vse zbrisalo, ko sem hotel shraniti tekst. Danes sem hvaležen, da se je zgodilo tako, saj lahko opišem čudovito doživetje. Dopoldne je zbolel moj predšolski sinko za virozo in doživljam kako je moja mama zopet prišla in skozi mene, skozi njeno kvaliteto blage ljubezni v meni, neguje jokajočega otroka. Iz ust mi je skoraj sama od sebe prišla nežna pesem, ki je uspavala sinka in po dolgem času so mi spet polzele po licu solze, solze spominov na njo.
 

Objavil/a Leo Modrin, v 25-03-2009 15:54,
2. Mamice, HVALA !
Vsem mamicam najlepše želje ob vašem prazniku :) 
 
... čudna so pota usode, pred več kot mesecem dni sem pisal zgornji komentar in sedaj sem zopet doma na bolniški zaradi malega sinka. Zopet mislim na svojo mamo kako me je ljubeče negovala, ko sem bil bolan, znala je počakati, da sem skozi solze izdavil besede in stavke o tem kaj me teži, ko drugi tega niso zmogli in so le nestrpno rinili vame naj že povem kaj mi je.  
 
Moj sine je tudi takšen, vendar še 3x bolj počasen v tem, da pove kaj je narobe z njim. Mnogokrat se zalotim kako sem nestrpen in bi že rad hitro zvedel kaj je narobe z njim, da bi mu pomagal, potem pa se spomnim na svojo mamo in se ustavim... MAMA HVALA ! 
 
Lepo bodite vsi, 
Leo Modrin :)
 

Objavil/a isoncek, v 25-03-2009 16:26,
3. mamina ljubezen
mamina ljubezen in ljubezen do mame je onkraj možnosti razlage. 
 
tudi moja mamica je šla. 
Jaz pa nečesa nisem naredila, in še danes mi je težko. 
 
http://www.pesem.si/ article.php?blog_id=6173 
 
Lidija
 

Objavil/a isoncek, v 25-03-2009 16:31,
4. mama
http://www.pesnik.net/ component/ option,com_mycontent/ task,view/id,8954/Itemid,150/ 
 
tisti link v zg. postu ne potegne. Kaj pa tale?
 

Objavil/a isoncek, v 25-03-2009 16:33,
5. mama, ...
tudi ne. zakaj pa so tile linki potem. 
No link je na mojo pesem Rožnik. Za mojo mamico. 
 
LP, Lidija. 
 
Pesem je med mojimi tukaj in na pesem.si
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo