Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Sestavljanka Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Yggradsil, v sobota, 12. jan. 08
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (0 glas)
 

BREZ NAVODILA: Do štiri leta

  9 kosov


 Pod lestenci v odsevih zmajev zrcališ sonca steklastih površij. Lepljivo ledeno srce je v strunah oljke trzajočih krempljih. Med nasadi sikata ljubezni. Razbita je in mlada, prepredena z duhovi mrež.Ob večerih pri močvirjih ribja kraljica gloda sveže kosti. Razmisli. Na svetlobo bi smela, pod vimane. Zamrznjena nad obzorjem slana reka in neznanec reže mesečino z ustnic. Nisi slajša že ranjena naivnost.

Spomin. V katakombah te srečam, noge božajo drhteče. Lasje na tla spuščeni. V sosednjih sobah jim puščajo kri. Nekomu so lopatice raztrgale hrbet. Na stolu sem našel razbeljeno zvezdo. V brezvestnih nočeh nam pesmi žari. Predrznost torture. Ko dvignemo most in slečemo maske, bi se skoraj zagledala v svoje oči.

Vračaš se časovni popotnik in ona te čaka. Postal si genij prevare, mojster polnočnih avantur. Rad piješ konjak s svojimi imaginarnimi kolegi. Plesal bi in govoril. Seveda si veliko preveč dolgočasen. Nikogar ne zabavaš. Veš kaj je groteskno? Führer je bil ob smrti temnopolt.

Objem pare na smetišču. V valovih ribez in oblaki mrhovine. Razcapan čaka lovce. S težkimi kopiti so prišli in pobrali žebelj, ki so ga pribili v sence. Skozi okna žarki. Opazil je in se nasmehnil.

Sam v stanovanju. Senčilo diši po okrušenih nohtih in trepalnice imajo imena prostitutk. Parket so vrata v depresiji. Ljubiš žensko v ogledalu z dolgimi poljubi, ki puščajo krvavo sled. Ljubim te. Dvojnost osamljenih noči.

Jezik je nagnil v jutro. Dvignili kozarec, prislonili na prsni koš. Gola pleše tango, da bi videla odziv. Diha plitko in vznemirjeno. Bosa je pohodila ogorek. Na mizo z njo. Izsesali življenje. Kako zabavno. Ljudje smejimo le nekaj smehov. Tako nas ločiš med seboj. Kdor se obravnava sredstvo, bo dosegel cilj.

Na šahovnici figure. Trdnjava, ki postaja kmet. V naslanjaču mučiš pipo. Monty Python in španska inkvizicija. Nihče ne pričakuje, da se bo zbudil v motna jutra gologlav. Kondorji na jugu in opice v višinah. Mon dieu que j'aime la television. Revolucija jutri. Sediš in opazuješ.

Zaspani kuščarji ližejo besede. Na hodnikih nasedle ladje se nikdar ne ljubi. Bil si labilna organska masa, pregledan vzorec, učeči se preparat. Naučili so te mirnih taktov ujetega vampirja, ki je slikal po tapetah, pletel gobeline in pel irske pivske pesmi. Delirium tremens. V bolnišnici so stene tanke in kljuke ušesa. Zakaj bi sanjal miren spanec?


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (0) KOmentar RSS

Povejte svoje mnenje prvi!





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo