Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Svetišče Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Rika, v sreda, 21. nov. 07
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (3 glasov)
 

položena
pred tvoje sem svetišče
kot žrtvena devica

te vabim
kot da predte
postavili so me bogovi

'vzemi ta dar'

tvoja roka me poišče

to kar čutiš
divje
so strasti sokovi

trepetam
za tvoj ugriz
telo brsti
hoče dotike
peresne
in krike
slasti
postrezi si
preden telo
izgori


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte. Komentarji uporabnikov (13) KOmentar RSS
Objavil/a Providence, v 23-11-2007 19:23,
1. svetišče
Pesmi bi dala petico, vendar me motijo asociacije na mojo in ajdino (ajdine) pesmi: žrtvena devica (Tihožitje), strasti sokovi, ugriz. Je bila pesem na fotografijo? 
Če jo izvzamem iz okvirja portala, je super. 
P.
 

Objavil/a Rika, v 23-11-2007 20:35,
2. Svetišče
Ojoj P. a prav žrtveno devico si uporabila???? :sigh Nenamerno čisto. ;)  
 
Je nastala na fotografijo ja http://www.ednevnik.si/ entry.php?w=Rika&e_id=43329 
 
Hvala za oceno. 
lp
 

Objavil/a Providence, v 23-11-2007 22:24,
3. žrvena devica :)
Ne dobesedno, vendar - čakam, da me žrtvuješ, poglej pesem, ima podobo žrtvene device ;)
P.
 

Objavil/a Providence, v 23-11-2007 22:25,
4. škrat
Žrtttttttvena, seveda! Se posipam s pepelom ... :cry :sigh  
P.
 

Objavil/a ajda, v 24-11-2007 09:17,
5. Svetišče
vsekakor da fotografija piko na i, ker se zlije s pesmijo, ki jo pisoci pricara za nase oci. Po drugi strani pa razmisljam, zakaj pa ne bi imel bralec domisljije in bi ga pesem tudi brez fotografije odnesla in zanesla v vode vsecnosti? Ja, to je tisto, kar naj bi pesem imela in morda se vecji izziv pri pisanju na fotografijo. Mislim pa, da je ideja najprej v glavi in potem fotografija, ce jo seveda poiscemo sami, drugace pa je pri, ze ponujeni fotografiji, kjer je sigurno ta moment ni tako prisoten in morda takrat pesem ne zadisi kot bi morala. Ce razpredam se dalje, saj je zivljenje tudi slika, ki se ti ponudi ko napises neko pesem...in vsaka nosi v sebi zgodbo, sliko in pomen, le izlusciti jo je potrebno, ceprav dostikrat pisoci rece, pa saj to ni pomembno, kaj sem jaz hotel povedati..je pa seveda tudi tisto, ko nekdo preseneceno zre v komentarje in si misli,koliko zanimivih interpretacij..no, malo me je odneslo, zaneslo, pa sem pokukala se v reko, ki se vije vzporedno s komentarjem, nekje tam;) 
 
Slike mi sicer ni odprlo, nic ne de, jaz sem si pesem ze prislikala brez nje in ocitno speca devica, ki nima nic skupnega z danasnjim casom, a vendar klice v tej pesnitvi po ljubi me, prebudi tlenje v meni...se lahko moski upre taksnemu nedolznemu povabilu, ker ve, da se skriva vulkan, ki spi ...ja saj;)  
 
pri oceni sem pa malcek nihala med *** in **** , a se odlocila za potegniti navzgor, ker sem si pricarala pesem po "tisto ajdino", cetudi za koga dolgocasno,motece, lajnasto etc ... 
ja, zdaj bi lahko celo tvoja pesem padla v dopadljivem tonu pri bralcih zaradi, cesa ze? aja, dih ajde:))))))) 
...bom nehala;) 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Rika, v 24-11-2007 10:23,
6. Svetišče
:) :) :) ajda, tud dih ajde je  
dopadljiv ;) 
 
Pesem si si kar prav naslikala. 
 
lp
 

Objavil/a Providence, v 24-11-2007 13:25,
7. svetišče
Da se razumemo - ni šlo za to, da bi pesem sama po sebi ne bila dovolj slikovita! Daleč od tega. Nobene take pomanjkljivosti ne vidim, pesem je samostojna, diha in živi in postavlja pred bralca vrsto (subjektivnih) podob. Na fotografijo sem posumila (hehe) zato, ker sem videla v pesmi preveč vzporednic z že omenjenimi pesmimi, kar se seveda kaj hitro zgodi, če nas pet pesnic 8) napiše pesem na isto fotografijo ;)
P.
 

Objavil/a exo, v 24-11-2007 14:57,
8. svetišče
se opravičujem Riki, ker ne bom komentiral njene pesmi,  
sam to hočem rečt (ker je že ravno prilika), da morda to, da se pesmi prenaša iz delavnic v redno objavo na portalu ni najboljše. prav zaradi tega, kar omenja Providence, ker so pesmi lahko podobne (naprimer pisanje na fotografijo). Pa tudi: v delavnicah so posamezne rubrike, kjer nastajajo pesmi kot kolaži oziroma tako, da so vzeti deli iz drugih pesmi-drugih avtorjev. Kar ni nič narobe, samo za na naslovnico pa te pesmi niso, ker ne gre za povsem avtorsko delo.Zato mislim, da bi delavnice morale biti ločene od rednih objav na portalu. O tem sva z ajdo zasebno že govorila.  
 
Tudi to ni smiselno, da neko pomankljivost pesmi na naslovnici, ki jo jaz komentiram, avtor upravičuje s tem, da je pač pesem podrejena nekemu pravilu v delavnicah in da je zato pač taka kot je. S tem smo komentatorji omejeni.  
ja, to sem mislu povedat :roll  
:)  
pa še enkrat sorry Rika, to ne leti osebno nate.
 

Objavil/a Rika, v 24-11-2007 15:48,
9. -
Če pokomentiram podobnost pesmi z drugimi, ne vem P. prebrala sem tvojo, ki si jo omenila, žal ne vidim podobnosti, tvoj oltar ali moj oltar imata popolnoma drugačen pomen v pesmi...niti niso uporabljene iste besede, če kje uporabljena podobna prispodoba žal moram reči, da niso te besede neke na novo izmišljene ampak čist navadne in normalno je, da se kdaj ponavljajo. Isto kot jaz vidim podobnost mojih pesmi v drugih, jih vidi enako še sto ostalih, ker so pesmi pač ljubezenske in dejstvo je, da pač ljubezen lahko opišeš na omejeno število načiov in originalnost je pravzaprav nemogoča. Kar se ostalih besed tiče, ugriz?, strastzi sokovi?, hehe sem uporabila že drugje, če gledam tako potem je cela pesem ukradena, ker so vse besede že bile uporabljene :) 
Prej tega nisem komentirala, ker se sploh nisem poglabljala v to, sem pa zdaj, ko malo preletela še ostale pesmi in zato ta komentar. 
 
 
Exo žal ta komentar, čeprav ni namenjen meni, je pod mojo pesmijo in nekako nenamerno da slutit, da sem grešni kozliček jaz ;) Zato bom samo povdarila: osebno pesmi nastale v delavnicah tukaj zelo redko prenesem med objavljene, absolutno pa ne kakšnih kolažev sestavljenih iz delčkov pesmi drugih (teh sploh še nisem delala, razen nakljućnic!), ker je tako kot si rekel to nefer do avtorjev.  
Ostale pesmi pa ne vem zakaj ne bi objavil, saj navsezadnje, tud če je nastalo v delavnicah je lahko predelano, obdelano, predihano in kasneje namenjeno objavi, če se pesem samemu avtorju zdi dovolj dobra. Ne vidim nič spornega v tem. 
 
P.S. 
Sama pesem Svetišče pa ni nastala v delavnicah tukaj ;) ;)
 

Objavil/a ajda, v 24-11-2007 18:53,
10. Svetišče
exo napisal: 
Kar ni nič narobe, samo za na naslovnico pa te pesmi niso, ker ne gre za povsem avtorsko delo.Zato mislim, da bi delavnice morale biti ločene od rednih objav na portalu. O tem sva z ajdo zasebno že govorila.  
 
Exo, 
mislim, da o tem nisva govorila, jaz nisem nikoli rekla, da pesmi, ki so objavljene v delavnicah niso za objavo tu ali celo za naslovnico, ker bi potem v lastno skledo "spukala". Morda napisala le zase, da niso tako dodelane in da morda ne pokazejo tisto sliko kot bi jo morale.. da nastajajo moje v glavnem v delavnicah in da prijadrajo potem med pesmi na portalu. Je pa sigurno odlocitev vsakega posameznika, katere bo objavil tudi tu, kje pa pristanejo je pa izkljucno v domeni admina in zakaj bi bile manj vredne zaradi tega, slabse ali pa celo tako slabe. To je nesmisel in vsaka pesem kot sem zapisala ze v prejsnjem postu je slika necesa... 
In veliko pesmi, ki je nastalo v delavnicah so tudi v pesniskih zbirkah posameznikov s tega portala.  
In ne glede na tvoje mnenje exo, da to ni najboljse, ce se pesem prenese, je tudi to tisto kot sem zapisala, da si pricaras kaj je avtor hotel povedati ... 
ne pa odklonilno mnenje, ja to je nastalo tam in "manjvredno"...in se s tem ne strinjam.  
 
Rika zapisala: 
Ostale pesmi pa ne vem zakaj ne bi objavil, saj navsezadnje, tud če je nastalo v delavnicah je lahko predelano, obdelano, predihano in kasneje namenjeno objavi, če se pesem samemu avtorju zdi dovolj dobra. Ne vidim nič spornega v tem.  
 
Se strinjam s tem postom, Rika. 
 
Mislim, pa da bi bilo bolje prenesti te debate na forum in tam razpredati, ne pa komentarji, ki z napisano pesmijo nimajo nic skupnega.... 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Nežika, v 24-11-2007 19:24,
11. Svetišče
Rika  
lepše ne moreš povedati človeku ki ga ljubiš, kot je zapisano v pesmi, najlepše: 
"vzemi ta dar" 
tvoja roka me poišče... 
 
 
Ne strinjam pa se z komentarji, ki pravijo, da pesmi napisane iz delavnic ne sodijo na redni poratal.Mislim da če bi bilo temu tako,bi urednik presodil.Meni je zanimivo, kakšen odziv ima pesem v delavnici in potem na rednem portalu.Tukaj smo zato, da se družimo, ustvarjamo,uživamo v branju pesmi poetov, čeravno vedno ne najboljše, enkrat se ti napiše dobro, drugič se mučiš pa ti ne uspe.Takšno je nažalost življenje. 
L.P. Neži
 

Objavil/a exo, v 24-11-2007 19:48,
12. -
se opravičujem še 1x če sem koga prizadel, napisal sem svoje mnenje, ki po mojem ni tako neutemeljeno, 
predvsem pa Riki; sorči ;)  
kaj več pa morda na forumu, kjer je ajda že odprla "problem". 
lp
 

Objavil/a Rika, v 24-11-2007 20:51,
13. Svetišče
Neži, hvala ti ;) :)  
 
Exo..oproščeno :p  
 
lp vsem
 

Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >

Najbolj sveže pesmi


Naključne
 • 06:55 - 05.09.2009

  teman oblak mu je srce zakril
  ostal je v temi obsijan
  z mesečino njenih vek,
  izgubljal se je sam
  v njenih modrih oč...

  Beri dalje...
 • 07:33 - 29.11.2005

  In včasih se mi zdi,
  da še zase ne znam poskrbeti,
  padam...padam...nujno mora me nekdo ujeti...
  Drugič pa je spet tako,
  še kar ...

  Beri dalje...
 • 23:13 - 09.04.2005

  Pravo-kotnik ima štiri robove,
  štiri premice, štiri kote, eno celoto
  znotraj štirih enakih robov.
  To je pravilno, enako, pravo-kotno...

  Beri dalje...
 • 18:05 - 06.08.2009

  Nekje iz daljave jo čutim,
  kot vroč ogenj, plamen strasti,
  hladen veter ki prebudi zavest,
  iz nič ustvari vihar ljubezni
  Beri dalje...

 • 12:03 - 28.08.2009

  Velikokrat sanjam o tebi,
  tudi ko nisem ravno pri sebi.
  Prav te sanje ne poznajo špranje,
  skozi katero, bi utekel in se kam ...

  Beri dalje...
 • 17:37 - 27.05.2006

  Kot sonce,ki rosno travo s toplino boža,
  ujeta sem s tvojo mokro bližino,
  kot travna bilka upogibam svoje telo,
  kaplje rose zbiram i...

  Beri dalje...
 • 22:07 - 24.07.2006

  Na svetu živeli so trije vojaki,
  Trije slovenski rojaki,
  Ki borili so se za našo domovino,
  Radi bi se vpisal v zgodovino.
  D...

  Beri dalje...
 • 03:10 - 11.02.2006

  Veliki je početak
  u nitima tišine,
  u ljubavnom naručju
  osmjeh budi.
  Veličanstven trenutak,
  dragulj je visine
  s kojim ...

  Beri dalje...
 • 11:54 - 06.04.2006

  Različne misli
  s priokusom grenkobe
  lebdijo v zraku,
  želel bi jih utopiti
  v močni pijači.

  Ne gre!

  ...

  Beri dalje...
 • 19:09 - 15.04.2005

  Ne znam opisati barve, ki vabljivo žari pred menoj.
  Sedim tam na sredini zelenice. Novorojene zelene barve.
  V objemu rumenih cvetov. To j...

  Beri dalje...

Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Sveže iz foruma

Uporabniški menu

Pozabljeno geslo

Ljubitelji poezije
Vseh članov: 9139

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo