Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Mozaik Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Providence, v sreda, 22. avg. 07
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (0 glas)
 

Dan se je razletel
v tisoče drobnih pagod.
Nabiram jih. Moji prsti
so rdeči kot od jagod -
in vendar je to čista kri
z grenkim okusom lesnike,
ki mi po koži polzi.

V vsaki pagodi so slike,
slike srečnih ljudi.
Dan se razsipa v meni,
ker naju ni na nobeni.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (4) KOmentar RSS
Objavil/a ajda, v 24-08-2007 07:36,
1. Mozaik
Prva kitica mi je zelo vsec, ceprav nisi bila tako prepricljiva kot znas biti v svoji poeziji. 
 
Z drugo si pa pesmi odvzela dopadljivost in obcutek, da je ta pesem bila hipna ali pa iz obdobja, ko se nisi prisluhnila kako naj bi dobra pesem zazvenela.  
ocena *** 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Providence, v 25-08-2007 00:44,
2. MOZAIK
Prvo, kar je: pesem sploh nima dveh kitic. Samo jaz sem še zgleda prenerodna pri objavljanju. V uvod smeš napisati le 7 vrstic, sem prebrala, nadaljuješ pa v jedru. Verjetno na koncu 7. vrstice ne bi smela pritisniti entra? Ampak če tega ne naredim, je pa potem prvih sedem vrstic v manjši pisavi kot ostalo ... Help! 
Ker sploh ne 'paše', da je razdeljena. Močno jo skazi. Tudi 'slike' se z rimo veže še na prejšnjo kitico, na 'dotike'. Eh. 
Čudno, da te tale nesrečna druga kitica (reciva ji raje zaključek pesmi) ni prepričala. Dan se raztrešči ... tisoč podobic ... bolečina iskanja ... prave podobice ni. Osebno mi je ena najljubših (čeprav ni tako prevratniška, hehe)... Bila je že tudi objavljena v zborniku ... Vseeno hvala za branje in za komentar! Že to mi veliko pomeni, da pesem vzbudi odziv! 
Lp, 
P.
 

Objavil/a ajda, v 25-08-2007 07:20,
3. Mozaik
ves, men je morda zmotil ritem, v prvih vrsticah ni rimanja, v teh, ki bi morale biti prilepljene v nadaljevanju je pa rima, ki je odvzela tisto, kar sem zapisala. In ce bi skusala biti bolj dojemljiva za pesem, ki ti pomeni vec kot se slika, bi morda bilo smiselno ali pa tudi ne, te zadnje vrstice malce prekrojiti.. 
 
dan se razsipa v meni 
ker naju ni na nobeni...to je se kako prevec enostavno napisano.. 
 
uh, Providence, cefranje gor dol, morda smo prevec naostreni in peljemo svoj voz na pot prestrogega pogleda na pesem, po drugi strani pa pomislim, da so tudi tvoj pogled se kako strog in natancen, ko se lotis kaksne pesmi,morda ravno to potegne v tisti vrtinec in nas zapelje... 
Je pa seveda pomembno, da je tu vec mnenj in seveda tista objektivnost in ne le hop hop pa raztrgati, kar je se kako ranljivo...mislim, da se razumeva, kaj sem hotela povedati. 
 
lp, ajda
 

Objavil/a Providence, v 31-08-2007 00:36,
4. MOZAIK
Ajda, samo to bom še dopisala (nekoč sem pritrdila, da moramo stati za svojo pesmijo, čeprav je včasih treba tudi malce sesti :) ). Rima s prekinitvami teče skozi vso pesem, tudi v 'prvi kitici' jo najdeš - pagod - jagód (pri nas naglašujemo jagóda. ;) ), kri - polzi. Lesnike pa potem sede na slike, vmes pa tisti neljubi presledek ... 
 
Lp, 
P.
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo