Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Osebna preizkušnja Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Tomi, v torek, 14. nov. 06
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (0 glas)
 

Izrasel sem iz praha
energijskih moči,
ki krožijo iz večnosti
v večnost prek' ljudi.

Se najhitreje v telesu
sooči vsak s seboj
spozna se z  lažnim egom,
se poda v končni boj.

Premnogi izgubijo
to vojno dveh moči
jim vest bila pretemna,
a Satan poln luči.

Vsak svojo pot tlakuje
ni vse kot si želi,
najtežja v njej je vojna,
notranja brez ljudi.


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte. Komentarji uporabnikov (12) KOmentar RSS
Objavil/a Tomi, v 19-11-2006 06:38,
1. ...
osebna preizkušnja
 

Objavil/a ajda, v 19-11-2006 08:09,
2. Osebna preizkušnja
Vsak svojo pot tlakuje  
ni vse kot si želi,  
najtežja v njej je vojna,  
notranja brez ljudi.  
 
 
Dostikrat v zivljenju smo pred vrati, ki so zaprta, v kljucavnici ni kljuca in obcutek, da na drugi strani ni nikogar, ki bi odprl vrata v prostor, kjer slutimo, da bomo nasli odgovore na nasa vprasanja. Stojimo pred vrati, cakamo in resitve ni..Nismo pa dovolj mocni, da bi vsaj skusali vstopiti... 
V zivljenju je seveda pot, ki si jo zelimo, so pa tudi stranpoti, ki so posute z grobim kamenjem ali pa drobnim gladkim peskom, na nas pa je seveda, kako se bomo odlocili. Morda je notranji glas premalo in cakamo na kljuc, da nam odpre vrata..Ja tema v pesmi, o kateri bi se dalo razpredati in iskati odgovore. Mislim pa da vsak odgovor zbudi vprasanje in spet smo na zacetku poti... 
Malo sem zamestrala vse skupaj.... 
 
lp, ajda 
 

Objavil/a spakica_, v 19-11-2006 09:28,
3. ...
Čar vsega je, ko ne vemo kaj nas čaka za prvim ovinkom. 
Smo se odločili pravilno? 
Notranji boji včasih niso potrebni. 
Mislim, da se potem naša pot še utrdi.
 

Objavil/a Tomi, v 21-11-2006 06:47,
4. Osebna preizkušnja
Zanimivo je življenje, ki te vodi skozi gotove preizkušnje samo zato, da lahko sledeči korak napraviš bolj sigurno, ker le tako veš kaj te bo čakalo, če boš mencal.Zato so težave in stran poti, da je spoznanje jasnejše.Življenje je eno samo učenje, kako se očistiti tistih negativnosti, ki povzročajo duši toliko gorja, a spoznaš jih skozi trpeča razdobja.Opečeš se samo enkrat, a mnogi se morajo večkrat, ker so v svojem naivnem pogledu na tok življenja preveč lahkoverni.Zato pravim, da je notranji boj, boj za pravo odločitev ključni.
 

Objavil/a rok grčar, v 21-11-2006 07:23,
5. Osebna preizkušnja
Včasih se boriš s sabo tudi v primeru, ko braniš napačno odločitev ali spoznanje. Vzroki so lahko različni. Od skrajnih oblik altruizma, do notranjih prepričanj?
 

Objavil/a rok grčar, v 21-11-2006 07:27,
6. in če
se boriš proti svojemu prepričanju, za katerega veš, da je napačno, a se ne moreš premagati, začneš težko bivati s sabo; samota postane sovražnica obeh tvojih jazov?
 

Objavil/a Tomi, v 21-11-2006 20:35,
7. Osebna preizkušnja
In če se boriš proti svojemu prepričanju, za katerega veš, da je napačno, a se ne moreš premagati, začneš težko bivati s sabo;..... Zato tudi začneš težko živeti sam s svojimi krivimi poželenji, ki ti jih ustvarja miselnost ali mesenost.Vsa negativna nagnjenja je težko pronajti v sebi in zato smo z okolico v stiku, ker nam ona pokaže vedno tiste detalje, katerih sami v sebi ne bi odkrili.Mi smo z okolico v stalnem trenju tako kot tok reke z obalo in okoli nas se zato ustvarjajo nevidne povezave ali odboji, ki ustvarjajo nevidno a močno energijo, ki jih občutek zazna kot prijetnost ali nelagodnost.Kdor je pozoren lahko iz tega veliko izlušči in se mimogrede obvaruje, da ne pade v zasedo za katero se je zavestno odločil, čeprav je čutil, da ne bo v redu.To je samo osnovno vodilo, ki je v vseh razinah življenja prisotno.
 

Objavil/a VILINČEK, v 21-11-2006 20:50,
8. Osebna preizkušnja!
Ni samo duša in srce...ampak je tudi telo... celota naše biti... 
 
Ne pozabi nanj in še nekaj, veseli se, da je nastalo toliko lepih pesmic...brez muze, ne gre... :)  
In poezija je svoboda duha...vsak lahko piše kar hoče...to sem se tukaj naučila... Mar ni tako? 
 
In še ostajam na portalu...zakaj pa ne, še kaj lepega spišem... 
 
Z vsem spoštovanjem od Vilinčka!!! 
 
Velik umetnik si...  
 
 
 
 

Objavil/a Matej, v 22-11-2006 15:31,
9. Osebna preizkušnja
Enkratna, fantastična pesem. Kaj vse se skriva v ozadju veš le ti, Tomi. A zagotovo ogromno stvari, ogromno preizkušenj. To me spominja na nekaj bibljiski citatov. Podoben (notranji) boj je bil (bojeval) apostol Pavel. V pismu Rimljanom opisuje boj med "dvema postavama" - med dvema zakonoma v njem samem (med mesenim zakonom in duhovnim zakonom) in tam pravi: "To kar hočem, namreč dobro, to ne delam, a to kar nočem, torej slabo, to pač delam. Oh, jaz nesrečnik, kdo me otme smrti" (nekaj podobnega; ne morem citirati, ker ne dela internetna stran na kateri je Biblija...  
:(
 
In ta stavek: Satan je poln luči - tudi to je biblijski citat iz pisma Korinčanom. Ampak to si sijajno vpletel v svojo pesem... 
 
"Vsak svoj pot tlakuje" razumem kot, ni usode, ali pa: vsak je svoje usode (sreče) kovač. Kar pa je prav tako biblijska misel!  
 
No o tej pesmi bi lahko razpredal v neskončnost! Resnično!  
 
Čeprav ne dajem ocen, ti dam petko! :) 
Pesem me je povsem prevzela... 
 
LP Matej!
 

Objavil/a ajda, v 22-11-2006 15:51,
10. osebna preizkušnja
Matej, lepo je brati taksne komentarje, ko se te pesem dotakne, ko vzvalovi in zasumi v tvoji notranjosti in jo dozivljas kot si zelo lepo napisal ti, iskreno in doziveto. 
 
lp, ajda 
 

Objavil/a Klavdija KIA Zbičajnik, v 26-11-2006 01:05,
11. Osebna preizkušnja
Se najhitreje v telesu 
sooči vsak s seboj... 
 
Prekrasna pesem, ki ti nevsiljivo poda vsa stanja s katerimi se človek srečuje. Da ni dovolj delovati le navzven, ampak se vse odraža tudi navznoter in najtežje je soočenje s samim seboj, čeprav to ponavadi najdlje potiskamo na stranski tir, morali bi pa vedno izhajati iz notranjega miru navzven, šele ko brez ljudi najdemo mir, smo odprti tudi za vse soljudi. Tomi, čudovito.  
:zzz
 

Objavil/a Tomi, v 26-11-2006 07:08,
12. osebna preizkušnja
Nisem se nadal tako nežnemu odzivu, ker je pesem napisana zelo trdo, brez ovinkov. Hvala vam za vseskupni doprinos in potrditev te resnice, ki je pri mnogih še v povoju.Tomi
 

Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >
Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu

Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo