Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Puer aeternus Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a LuxAeterna, v ponedeljek, 18. jan. 10
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (1 glas)
 

Sodobni Peter Pan,
čaroben in neukročen -
otrok Dioniza
v toku norosti ujet.
Krojiš si lastna pravila,
brezkompromisen in trmoglav.
Opit  od življenja
blodiš okoli -
Stojiš na vrhu sveta
in čas se te ne dotakne.
Kralj iluzij.

Perpetuum mobile


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (5) KOmentar RSS
Objavil/a Amadeus, v 26-01-2010 11:21,
1. Puer aeternus - kje je komentar!?
Joj ... sedaj sem napisala doooolg komentar ... ga poslala ... in mi je ta včasih res beden pesnik.net komentar izbrisal, ker nisem bila prijavljena ... Pa seveda sem bila!!! Ko bi komentar vsaj kje ostal in ne kar izginil!? A bi se dalo glede podobnih zadev kaj ukreniti!? Sedaj naj vse napišem še enkrat!? To pa je najhujše možno zlo ...
 

Objavil/a LuxAeterna, v 26-01-2010 11:29,
2. Puer Aeternus
Ojej :sigh  
To je pa res zelo neprijetna zadeva, 
se je tudi meni že kdaj zgodilo na kakšnem forumu
 

Objavil/a Amadeus, v 26-01-2010 11:38,
3. Puer aeternus
Ja, LuxAeterna, zelo zelo neprijetna zadeva ... Pa sem se zelo potrudila pri komentarju. In zato mi je sedaj še toliko težje. Sem poskušala potem še enkrat, a sem očitno preveč nejevoljna... Bom malo počakala in prejšnji tok misli poskušala rekonstruirati kasneje, ker bi bilo sedaj preveč prisiljeno. Sem res jezna! In mi je zelo zelo žal. No, se bom potrudila še enkrat nekoliko kasneje.
 

Objavil/a Amadeus, v 26-01-2010 14:24,
4. Puer aeternus
No, da poskusim s to res neprijetno, bedno, bolečo rekonstrukcijo prej izgubljenih misli ... To je kazen za to, ker bi morala delati nekaj drugega in ne tega. Naj bo. Sprejmem. ;-) Ampak vem, da bo ta komentar vsekakor beden. In tega mi je žal.  
 
Torej, LuxAeterna ... Lepa pesem. Jaz jo bom sprejela verjetno nekoliko drugače, kot pesem želi. Saj ona teži k temu, da bi nasprotovala drži tega nikoli neodraslega človeka ... Jaz pa bom tega večnega mladostnika podprla. Vsaj takšnega, kot mi ga razodeva ta pesem. 
 
Kaj je lepšega kot biti Peter Pan in hkrati še Dionizev sin!? Če le imaš jajca! Stati kot kralj na vrhu sveta! Svoboden in nikakor ne ujet v norosti, ampak z njo izživet! Norost je vrlina, še posebej v tem svetu etabliranega uma, ko je že rahel odmik od povprečja linčan kot grešen, bolan, izkrivljen. Živeti v samostojno ukrojenih oblekah ... brez prilagajanja uniformam, pramalim, prevelikim ... ko te na svetu nič ne tišči, nič ne duši ... Si. Pač si. Takšen kot si. Pokončen, pa čeprav v večnem razpotju z ostalim svetom. Morda nestabilen. A vendar kralj. Na vrhu sveta. Vsi okoli tebe so hlapci, ki se pustijo manipulirati ogabnim kalupom. Hlapci, ki v tišini upoštevajo zapovedi. In mirno podpisujejo pogodbo s hudičem. Akter pesmi je original ... večina ljudi na svetu pa le adaptacija. In kdo dela ta svet lep? Pristen? Zanimiv? Adaptiranci?! O ne, vedno so svetu življenje dajali originali. Adaptiranci so le stagnirali. Brez barv tam v kotu, slepi, nemi so tiho mazali ta svet, tako kot to redno počnejo njihovi kalupi.  
 
Ne gre za iluzijo - gre za realnost. Iluzijo živijo tisti, ki se prilagajajo. In ne tisti, ki si krojijo lastna pravila. Tisti, ki so se pustili etablirati. Tisti so ujeti v bedo. Postati le kopija kalupov. Neopazen člen množice. In veš kaj se zgodi z adaptiranci? Postanejo akterji tvoje druge pesmi: zlomijo se pod vzvodi v tisti pesmi odlično opisane depresije. Ta Peter Pan, Dionizev sin, ne bo nikoli v depresiji. Vedno bo srečen, pa čeprav hkrati vedno nesrečen in to ga bo gnalo naprej in ne vase. Ker ima čisto vest. In to ne pred drugimi ampak pred samim seboj. Morda bo sam. Ampak bo on.  
 
In če perpetuum mobile pomeni zmoto, iluzijo, nemogoče stanje ... bo on lahko celo poletel. Iz niča. Ne, to ne bo iluzija, to bodo njegove sanje. Ki bodo postale življenje.  
 
Prilagajanje tej bolni družbi, pomeni zame moralno neodgovornost. On ostaja čaroben in nor. In le tak lahko res v celoti preživi. Brez kletk in omejitev. Brez kompromisov. In prav je tako, ker v množici utišanih ovčic, morajo nujno obstajati črne. Da vsaj nekoliko orientirajo ta svet. Drugače bi se že vsi izgubili. Kot se tudi bomo, če se slučajno še nismo. 
 
Puer aeternus! To naj bo drža novega človeka! ;-) Seveda ne govorim o neodgovornosti - vodilo tega recepta naj bo vsekakor visoko razvit moralni sistem. In s tem bo lahko svet postal veliko lepši kot je. Na podlagi dejanske svobode posameznika, ki je sedaj le slepilo.  
 
Hm ... ja, sem kar precej zašla. No, tvoja pesem odpira um. Vsaj moj. In to je kul. :-)  
 
P.S. Preden sem dala Pošlji, sem dala copy!  
 
P.S. II: In ne moreš verjeti ... Še dobro, da sem dala copy, ker bi komentar drugače spet izgubila. In bi verjetno bila sedaj brez las. Pa sem preden sem dala pošlji preverila, če sem prijavljena in sem bila! A očitno samo navidezno, ker ko sem poslala mi je napisalo, da lahko komentirajo le prijavljeni uporabniki. In moja klobasa bi šla spet po gobe. Ne morem verjeti ... To je velika napaka portala. Škoda.
 

Objavil/a LuxAeterna, v 26-01-2010 14:59,
5. Puer aeternus
Prvo kot prvo - komentar definitivno ni beden. Daleč od tega! 
Bil je zelo zanimiv za prebrat - in tvoja mnenja so mi zelo všeč (odločnost, namreč ;)
Stvari je vedno dobro videt še z druge strani 
Imeti lasten moralni sistem in mu dosledno slediti,izven nekih takoimenovanih norm... žal, bo morala družba še precej odrasti-so pa ljudje, ki obsojajo takšno svobodo (vsaj po mojih izkušnjah) še največji dvoličneži 
 
 
 
Zelo sem vesela da se ni vse skupaj spet izgubilo :upset :)
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo