Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Pijani realizem Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Koško, v ponedeljek, 19. okt. 09
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (2 glasov)
 

Tišina obliva mi uho.
Raztrgan poster na steni
priča o moji neurejenosti.

Nato si pesem zreže pot
po postanem zraku neugodja.

Megla pokrije mi telo
in kontaminira moj smrad,
ljubezen pa z lučjo
išče moje srce.

Pločevinka piva na mizi
slikari tihožitje
in njena zlatorumena vsebina
zazibava moje misli
ter pogled.

Odprt predal poln svinjarije
čaka na novo smet,
da jo odvržem ...

Kot ljubezen ...

Ah, kje le čas stoji,
da najdem ljubezen?
Medtem ko misel hrepeni,
da bil bi trezen ...

Najboljši sem,
ko sem pijan ...

Prekleto!


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (4) KOmentar RSS
Objavil/a ajda, v 21-10-2009 20:49,
1. Pijani realizem
Upam, da pijan le od ljubezni, če pa že od alkota, čimmanjkrat. Ne pridigam ti, a vendar, prebrala sem, da imaš 16 let. In odvečna energija se lahko prelije v poezijo in to brez najboljši sem, ko sem pijan, aneda in ni kaj, na dobri poti si, piši piši in ustvarjaj:), pa muza bo tudi sama prišla, še vedel ne boš, pa boš obremežen. No, dost nakladanja, aneda:).  
 
lp, ajda
 

Objavil/a betalord, v 21-10-2009 21:41,
2. Pijani realizem
No, zanimivo... čeprav mi pesmice brez rim in tega niso preveč všeč, sploh pa ne pesmi, ki imajo kake obskurne teme ali motive, kot so pijančevanje, mi je tvoja na nek način všeč. Jo razumem, razumem tvojo bolečino, neuslišano ljubzen itd. Metafore so mi tudi zanimive, vse skupaj deluje precej umetelno, kot ostale tvoje pesmi. Kot sem že v drugem komentarju rekel (in kot je rekla Ajda), za 16 letnika pomoje zelo dobro pišeš :) Sicer pa se pridružujem Ajdi - prste stran od alkohola! :) To ne bo rešilo ničesar. Raje izlivaj bolečino v pesmi...
 

Objavil/a Koško, v 22-10-2009 19:51,
3. PIJANI REALIZEM
se zavedam nevarnosti alkohola in drugih drog...tko da nč bat, če se tko izrazm. mislim da eno pivo na vsake toliko (s tem je bolj mišljeno parkrat na leto, ko zapaše), ni tko nevarna zadeva. ne glede na to, se pa pade v določeno ekstazo, ki ti odpre drug pogled na svet, malce ravnodušen. osebno bolj pišem lirično-romantične (poudarek na romantične) pesmi, tale je pa bolj realističnega pogleda, ki vidi stvari takšne kot so, na nek način...brez "kiča", ki ga nekako uporabljam v drugih pesmih, predvsem pa je ta pesm do zdaj ena mojih najbol ravnodušnih pesmi do sveta nasplošno. motiv pitja le še bolj poudari to ravnodušnost (ponavadi se k pijači zatečejo tisti, ki nažalost ne vidijo več izhoda). tisti "najboljši sem..." je pa nastal predvsem v tej smeri, da sm (nažalost ali pa na srečo) odbremenjen spon sveta takrat, ko sem ravnodušen (v tem primeru pač pijan (da ne bo kdo preveč mislil, pijan bolj v smislu določene ekstaze, ki nastane zard nekaj požirkov pira in ne zaradi prenalivanja z alkoholom, Bog ne daj. živim v vinorodnem okolišu, vendar vem, kje je meja in spoštujem alkohol, glede na to, kaj dela npr. na cesti). no ja, na kratko mala obrazložitev :) CARPE DIEM
 

Objavil/a Bor, v 23-10-2009 18:34,
4. Pijani realizem
Skoraj sem prepričan, da je pesem res nastala v enem zelo blagem pijanem stanju. Je hkrati dvoje; zmedena in pronicljiva, kar popolnoma opravičuje naslov. Zelo dobro. Zadnja 4 vrstična kitica pa zaradi rime meni ne paše v pesem.
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo