Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor)

Sporočilo Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a ajda, v nedelja, 02. avg. 09
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (1 glas)
 

Rada bi bila žlička,
ki jo obliznejo tvoje ustnice,
ko srkaš jutranjo
kavo ob obali in v nosnice
zvabljaš vonj morja.

Rada bi bila brbončica,
ki se poigrava s tvojimi
okuševalnimi tipalkami,
se prilepila na jezik in
te žgala.

Rada bi bila ročaj skodelice,
ki jo poneseš k ustnicam
in čutila tresljaje požirkov.

Rada bi bila lesket na
umirjeni gladini morja,
ki se staplja s tvojimi
zenicami.

Pritisnem send ...


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (9) KOmentar RSS
Objavil/a Bor, v 10-08-2009 20:23,
1. Sporočilo
5 in pritisnem send...  
še prej pa ; všeč mi je ta pesem, izvirna, žlička, ročaj skodelice, tresljaji požirkov..., kdo bi si mislil, da se skodelico kave lahko lahko tako poosebi z erotiko. in če odmislimo erotiko, tudi zadišalo je tako kot diši jutranja kava in jutranja bonaza. Potem pa še tisti "pritisnem send", ki daje pesmi še moment nepričakovanosti. Super!
 

Objavil/a Bor, v 10-08-2009 20:47,
2. ...
bonaCa 8)
 

Objavil/a ajda, v 10-08-2009 21:52,
3. :)
Bor, ko sem dobila mail se je zgodil odgovor, ki ga žal nisem mogla poslati,da kdo ne bi bil tepen;), prebrale so ga pa oči tistega, kateremu je bil namenjen, kasneje. Hvala za komentar in kot si zapisal, včasih drobne stvari sprožijo posledice:)
 
lp, ajda
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 11-08-2009 15:50,
4. Če bi bil gumb
Vsa pesem je sporočilo in je tisti "Pritisnem send ..." na koncu povsem nepotreben.  
 
Štiri rodilniške zveze: vonj morja, tresljaje požirkov, ročaj skodelice, gladini morja. Bolj sprejemljiva od rodilniške je pridevniška zveza, če že morate uporabljati pridevnike. Kombinacija dveh samostalnikov je preprosto preveč. Dvakrat, trikrat v zbirki, ne dvakrat ali trikrat v pesmi. 
 
Tiste "okuševalne tipalke" so okorne. Druga kitica je tako ali tako neskladna. Kolikor vem, so brbončice že na jeziku.  
 
Če bi spravili vse kitice v tri verze, morda s primerljivo skladnjo, bi bila podoba pesmi bolj enotna. Do izraza bi prišel paralelizem, kar je ena od pogostih kompozicijskih oblik. "Kikanje" je pač zelo cenen način, povzet iz žurnalizma.  
 
Vsaka zveza s pesmijo, ki jo je pelo Bijelo dugme, "če bi bil gumb" je čisto naključna.
 

Objavil/a ajda, v 12-08-2009 18:42,
5. Sporočilo
in vsako kompliciranje je zgolj naključno. 
 
lp, ajda
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 12-08-2009 19:14,
6. Kompliciranje
Ajda, mislite, da se skozi vseh vaših sto in nekaj pesmi ne da videti, kje komplicirate: v rodilniških zvezah in s tropičji? Samo poglejte na desno stran, kjer je spisek vaših pesmi, pa boste to videli. Tega vam ni treba početi.
 

Objavil/a ajda, v 12-08-2009 19:20,
7. Sporočilo
Več jih kot sto, ker so tudi drugje objavljene, pa to sploh ni pomembno. Je obdobje ko se pikča, ko se ne pikča itd. itd. in mislim, da je nesmiselno in nepotrebno, da bi nekoga bolela glava in da se toliko ukvarja s tem, ker očitno nisem dojemljiva za modrovanje. Je pa zanimivo, da se takoj pojavi totalni ko kaj napišem, a te moj kenzo vodi k meni.  
Pa sem rekla, da ne bom gofljala, a ne gre očitno.  
 
lp, ajda
 

Objavil/a totalni_pesnik, v 12-08-2009 22:39,
8. Koga le boli glava
Rekel sem "sto in nekaj". Tole zdaj ne bo imelo veliko zveze s pesmijo, a bo nekaj le imelo, vendar bom ponovil to, kar sem že rekel. Veliko komentirate in komentirate tako, da stvar ni v pomoč, kar bi lahko bila. Razpekmezite se tam, kjer sploh ni potrebno. Koga pa boli glava zaradi vaših hval in nehval, ko se toliko ukvarjate z drugimi! In na kritične pripombe odgovarjate nedostojno: zmerjate, žalite, podtikate, da me vaš kenzo vodi k vam, podcenjujete, ste gluhi, ste prepirljivi. Ene dobre stvari ne najdem na vas. Če se skrivate za vzdevkom, še ne pomeni, da ni potrebno imeti manir. Na koncu koncev so vaše pripombe veliko bolj nerelevantne od mojih, kjer vam jasno pravim: "genetivna metafora / konstrukcija je strup za pesem". Bolezen, če hočete, nezdrava pesniška govorica. Noben stil. Razvada. Slabo poznavanje pesniškega metierja. Pri sto in nekaj pesmih bi lahko napredovali, če bi bili dojemljivi za kritiko.
 

Objavil/a ajda, v 31-08-2009 10:58,
9. Sporočilo
totalni:  
ta zadnji komentar me je zelo prizadel, sem vse skupaj prespala, se tudi zjokala, ker bi se težko našla v tem, kar ste zapisali, a vendar, napisano je in kolesja se ne da odvrteti nazaj, ne glede na situacije v življenju, ki bodo, morda presenetljivi preobrati in takrat bo prepozno nekomu reči oprosti. Četudi zveni patetika, žal. In. Dostikrat napišem bodi dovolj ... Vseeno hvala za vaš trud, da bi me razsvetlili v smeri pisanja in seveda tudi mene kot osebo. Verjemite mi, da sem dojemljiva, je pa seveda odvisno, kako se kaj pove, oz. napiše.  
 
Želim vam še veliko ustvarjalnih trenutkov, komentiranja ali karkoli že počnete v življenju in seveda odzive, kot si jih želite.  
 
lp, ajda
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo