Spoštovani

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, zbiranja statistik, deljenja vsebin na socialnih omrežjih in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

 
Naslovnica (izbor) arrow BERI arrow Posamezne pesmi arrow Parfum

Parfum Natisni Priporoči prijatelju
Napisal/a Providence, v sreda, 08. avg. 07
Ocena urednika:   
Ocena uporabnikov:      (0 glas)
 

Položiš me
V slamo


Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosimo, prijavite se ali registrirajte.



 Komentarji uporabnikov (7) KOmentar RSS
Objavil/a yellow, v 11-08-2007 12:58,
1. Parfum
Meni se zdi pesem zanimiva. Film sem gledala in mi je zelozelo všeč. Pesem pa - besede in besedne zveze se kar vtisnejo v um in naslikajo podobe.  
Postrgaš me, slepa in gluha, vsi valčki odplesani, vse sanje deviške, moje telo ptiča goliča, dišalo bo v črnih kleteh tvoje pokore...  
pohvale. Meni je dobra pesem. :)
 

Objavil/a Providence, v 11-08-2007 15:20,
2. ...
Hvala, Yellow! Tudi mene je film zelo impresioniral; njegova mojstrina se kaže tudi v tem, da gledalec (nehote) sočustvuje z antagonistom, čeprav je zločinec. 
Tudi meni so ob pisanju pesmi pred očmi bliskali prizori iz filma. Želim si le, da bi obstajale besede, s katerimi bi lahko vsaj približno dosegla učinek vonja ... Pa kakršenkoli je že bil ... 
Lp, 
P.
 

Objavil/a ajda, v 12-08-2007 08:43,
3. Parfum
sigurno je lazje nekomu razumeti pesem, ce je pisano na podlagi vtisov filma Parfum, katerega nisem gledala, ceprav vem, da so bile kritike dobre. In zato pesem tistemu, ki si je ta film ogledal, da vec, kot nekomu, ki je le bralec in tezko izlusci tisto, kar si hotela povedati Providence. Ves, ko sem jo prvic prebrala, me je zavila v hlad in razmisljala sem, da to ni tista Providence, ki pise dobre pesmi in ze sem imela pripravljen komentar v tem smislu:) Res pa je, da sem prezrla opombo, zdaj ne vem ali si jo dodala kasneje ali sem jo jaz spregledala. In zdaj ko sem prebrala aleyin komentar mi je jasno, zakaj v tej pesmi ni Providence, kot jo obcutim jaz.  
In kot receno, ne more se me dotakniti kot bi zelela, seveda bi bilo drugace, ce bi gledala film in pesmi sem dala tri zvezdice, kar mislim, da je posteno. 
 
lep pozdrav, 
ajda
 

Objavil/a emily, v 12-08-2007 22:11,
4. parfum
jaz pa nisem marala filma- kot včini ljubitljev romana se mi je ves čas zdelo da nekaj grozljivo manjka, predvsem pa da je simpatičnost morilca prevelika. kakorkoli... zanimiva pesem, ampak res je malo moteče kako zelo se naslanja na neko drugo zgodbo.
 

Objavil/a Providence, v 13-08-2007 22:56,
5. ...
Romana nisem brala, vsekakor pa je bil morilec v filmu, kot rečeno, kar presimpatičen. Ajda, gotovo je malo nerazumljivosti, če zgodbe ne poznaš - vendar bi lahko skoraj vse bile tudi prispodobe (in če bi kot originalne prispodobe, ne pa dejanske podobe iz filma, zrasle na mojem zeljniku, bi bila kar ponosna nase). Opombo sem že na začetku dodala, da ne bi bilo kakih nesporazumov o avtorskih pravicah :).  
Hvala za komentarje in lp! 
P.
 

Objavil/a Plovec, v 25-08-2007 16:30,
6. ...
Škoda, da je tako dolga. Jaz bi objavil le prvih 7 do 10 verzov. Ker so najmočnejši in najbistvenejši. Ta verza sta najpretreslivejša, če ju ločeno prebereš: 
"S srpom 
naličiš me" 
 
 
Je pa vseeno fajn. Te berem.
 

Objavil/a Providence, v 25-08-2007 23:14,
7. ...
Hvala, Plovec. 
P.
 





Digg!Reddit!Del.icio.us!Technorati!
 
< Prejšnja   Naslednja >




Wanna know something Joomla?
Hit the Joogpot! http://joogpot.eu

The LanternFish, alternative JoomFish support and bugfixed distribution
http://joogpot.eu/lanternfish


Zadnji komentarji

Uporabniški menu





Pozabljeno geslo

Podobne pesmi

Naključne poezije

Vse pesmi trenutnega avtorja

O portalu >> Oglaševanje >> Povezave >> Pišite nam >> Kazalo